Rock over Halsteren 2.0 - Nog een kleine twee maanden te gaan, op 6 september zal voor de vierde keer het Rock over Halsteren festival gehouden worden op Landgoed De Beek. Voor het vierde jaar is gekozen voor een complete make-over. De terreinindeling is op de schop genomen en het beloofd nog gezelliger te worden! De focus ligt dit jaar op de beleving.

Mooie omgeving

Er is besloten om een aantal elementen anders aan te pakken. De grootste aanpassing is de festivaltent die op voorgaande edities het terrein domineerde, deze zal er komende editie niet meer zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat het landgoed veel te mooi is om niet te laten zien aan de bezoekers. ‘Zonder tent krijgt het terrein een veel openere en frissere uitstraling en komt de omgeving veel meer tot zijn recht’ aldus voorzitter Bart Verboven. Wel beloofd de voorzitter dat er in geval van regen genoeg kleine tenten staan om toch droog van de optredens te kunnen genieten.

Cultureel tintje

Dat de stichting Rock over Halsteren de samenwerking met andere partijen zoekt is inmiddels wel duidelijk. Dit jaar wordt er samengewerkt met Café Les Vedettes. Naast verschillende bands en DJ’s programmeren ze ook: workshops, outdooractiviteiten en een heuse Duckhunt-competitie. Kortweg alles wat er in het kleine café in de Lievevrouwestraat gebeurd in een jaar samengevat in één dag.

3 gangen diner

De catering is al sinds de eerste editie in handen van Het oude Raadhuis en deze samenwerking bevalt beide partijen prima. Ook dit jaar kan daar weer een snelle hap worden gehaald, die net iets verrassender is dan een normale snack. Maar wil je echt iets speciaals beleven dan is ook mogelijk om een heus drie-gangen menu te nuttigen in het restaurant wat op het festivalterrein wordt ingericht.

regionaal talent

Maar een festival draait toch vooral om muziek en er wordt voor een gevarieerd programma gezorgd op het hoofdpodium met veel aandacht voor bands uit de regio. Zo won Dear Mom de publieksprijs van de T-strijd en zijn er uit de eigen voorrondes ook mooie bands op de affiche terecht gekomen zoals de butterfly blues band met swingende blues en Generation of Scars met vuige streetpunk. Kijk voor de complete Line-Up op: www.rockoverhalsteren.nl of volg Rock over Halsteren op Facebook.

 

Foto's Gijs Proost

 

* Culinaire hoogstandjes op het Rock over Halsteren festival

* Flyer Rock over Halsteren 2014

* goede sfeer voor jong en oud

* Voor regionaal talent is volop plaats op het Rock over Halsteren festival