Tropen tijd - Temperatuur ver boven de 30 graden

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het buitengewoon warm met temperaturen die wel tot 35 graden reikten. Het weer noopte je tot de nodige rust want elke beweging bracht een stortbui van zweetdruppels teweeg. Veel mensen zochten hun verkoeling dan ook aan het water. Al vroeg stond er een file richting Zeeland, vandaar dat veel mensen de Binnenschelde opzochten.

Niet alleen de kleintjes zochten het water op om lekker met de bal of met de opblaaspoppen te spelen. Ook de ouders wilden maar wat graag het koude water aan voeten voelen en vergezelden hun kroost dan ook in het water. Met een leuk strandje en nog terrasjes in de buurt ook is het best aangenaam vertoeven daar aan de Bergse Boulevard. En dat bleek wel uit de massa mensen die hier ‘gestrand’ was.

Het bleef nog tot laat warm, zelfs na 22:00 uur zaterdag was het nog zo’n 25 graden. Veel mensen wilden het liefste buiten blijven in een lekker koel briesje. Diegenen die niet in de stad op een terrasje vertoefden kozen maar wat graag voor een lekkere barbecue in de achtertuin. Lekker op je gemakje een stukje vlees op het vuur, een lekker koud drankje bij de hand en gezellig met vrienden of familie keuvelen.