In Memoriam - Henk de Koning

Met stomheid geslagen is een term die nu helaas echt van toepassing is. Net had ik begrepen dat Henk de Koning, welbekend van 'De Ier' en van de 'Kwizznaait', de bekende vreselijke ziekte met de grote K onder de leden had of het tweede bericht kwam al tot me waarin zijn overlijden vernoemd werd.

Henk de Koning, wie kent hem niet als De organisator van de Quis bij de Ierse Pub. Overigens een kroeg die door hem groot(s) is gemaakt. Henk, de man die bezeten was van dat groene eiland, die de rust en het aimabele karakter van de bewoners van dat Keltische eiland welhaast had overgenomen. Henk heeft veel mensen geraakt met zijn menselijkheid, bevlogenheid en de deken van humor die hij altijd en overal bij zich had.

Veel mensen prijzen zich dan ook gelukkig dat Henk een deel van hun bestaan uitmaakt, nog steeds want met zijn verscheiden kan de herinnering aan die twinkelende ogen, die gevatte opmerkingen en de nalatenschap van zijn 'mens-zijn' nooit worden uitgewist.

We nemen een pilsje, of een echte pint, op de zegen die Henk's leven was voor iedereen die hem kende en leven mee met Loes, Mariska, Familie en vrienden die met dit verlies moeten omgaan. Sterkte allen.

 

Henk bedankt voor alles dat je met ons hebt gedeeld, cheers.