Uitbreiding bij dermaTeam - Steeds meer patiënten maken kennis met dermaTeam, het zelfstandig behandelcentrum voor dermatologie dat in september 2011 open ging. Om de wachttijden voor een polibezoek in Goes en Middelburg niet te laten oplopen, zijn twee extra dermatologen aangetrokken. Twee dermatologen in Bergen op Zoom voeren sinds dit jaar Mohs micrografische operaties uit voor moeilijke vormen van huidkanker.


Per 25 augustus komt dermatoloog Annemieke Huijbregtse bij dermaTeam werken in de polikliniek in Middelburg. De geboren en getogen Zeeuwse is opgeleid aan het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Leiden.
Vanaf 1 oktober komt ook prof. dr. Errol Prens dermaTeam versterken. “Daar zijn we heel trots op”, zegt dr. Dick van Gerwen van dermaTeam. “Professor Prens is een oude bekende voor de regio. Voordat hij in 2006 hoogleraar werd aan de Erasmus Universiteit  in Rotterdam, heeft hij vele jaren gewerkt als dermatoloog in het ziekenhuis in Vlissingen.”
Dr. Errol Prens is met name gespecialiseerd in immunologische huidziekten en complexe dermatologische diagnostiek. Hij zal spreekuur houden in Middelburg. Voor zijn wetenschappelijk onderzoek blijft hij als hoogleraar verbonden aan de Erasmus Universiteit.

Mohs operaties
Dermatologie is een zeer veelzijdig vakgebied voor vele verschillende soorten huidaandoeningen. Voor moeilijke vormen van huidkanker kan dermaTeam tegenwoordig de Mohs micrografische operatietechniek inzetten dankzij de komst van twee nieuwe dermatologen. Behandelingen vinden voor patiënten uit Zeeland en West-Brabant plaats bij dermaTeam in het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Behalve Mohs dermatoloog Gertruud Krekels, die begin januari in Bergen op Zoom startte, voert ook dermatoloog Simone van de Geer-Rutten deze operatietechniek uit. Zij maakt sinds 1 juli officieel deel uit van dermaTeam. Hiermee is de continuïteit van de Mohs chirurgie bij huidkanker gegarandeerd.
Meer informatie over dermaTeam is te vinden op de website www.dermateam.nl.