Zondagmiddag vond de poëziemiddag plaats die door Stichting ’t Lokaal Verhaal, in de persoon van Tom van Popering, werd georganiseerd in het kader van het weekend Bergse Kunst dat door Sonn Franken was geïnitieerd.

Net zoals zaterdag was er een tentoonstelling van Hendrik Boot, Rick Lelieveld, Marijn Withagen, Petra Kwaadgras en Marjan Mijnsbergen.

Zondagmiddag kwamen er zo’n vijftig mensen op de poëziemiddag af. Ze werden getrakteerd op mooie gedichten die vooral op Bergen op Zoom gericht waren. Onderwijl was er een sublieme muziek act die  de mensen ademloos deed toehoren. Jasmijn op zang en Sietske op toetsen betoverden het publiek met hun werkelijk prachtige performance. Tussen de gangbare dichters als Peter van der Graaf, Jan de Krom, Jan van Wijk, Loeloedji Liem, Hanneke Stuart, en Rianne Acda waren er ook bijdragen van Marius de Groot, Arnout Teppema en Mieke Grever. Tijdens het open podium meldde zich op het laatst ook nog Ko van de Ketterij.  Jan van Wijk riep Sonn nog naar een prominente plaats opdat hij een lofzang op Bergen kon geven. Precies zoals Sonn had voorgesteld.

De bijdrage van Mieke Grever was bijzonder; evenals bij de presentatie van de bundel ‘Scherm, mijn Venster, een dag eerder, kwam zij met een bijzonder gedicht dat vervaardigd was uit woorden en zinsneden uit de bundel van Sonn. Het resultaat mag opmerkelijk en prachtig genoemd worden.

Het geheel was in de kundige handen van Tom van Popering, hij leidde het programma feilloos en strak door de middag heen. De middag werd in stijl afgesloten met nog een prachtig stukje muziek. Het weekend was geslaagd!