Daarom een PlaatPoP Benefietconcert, aldus Herman Bierhuizen, drummer en leider van de band Flat Out.

Hij zal daarom zeker niet ontbreken op het concert dat op zondag 19 oktober in Party- & Evenementencentrum De Stoelemat wordt gehouden. Dat concert begint om 15:00 uur (opening zaal 14:30) en eindigt om 21:30 uur. “Luister Sonn, jij weet net zo goed als ik dat Marijn één van de laatsten is die zoveel doet voor live bands. Al jaren vinden wij met onze bands, van beginnend tot ervaren, een podium bij Marijn. Altijd weer geeft hij ons een kans. PlaatPoP was ook zo’n geweldig initiatief. Ik vind het dan ook heel erg triest dat met name een grote band als Racoon ineens besluit om zo’n drie weken tevoren nog mee te doen aan een of ander benefietconcert in Zeeland, waarbij je van tevoren weet dat je daarmee een concert als PlaatPoP tekort doet en er rechtstreeks verantwoordelijk voor bent dat daar minder bezoekers op de zondag zijn gekomen dan geraamd was. En dat zorgt wel voor een gat in je begroting.”

Het is ook dit gat in de begroting dat de aanleiding was voor dit benefietconcert. Ook Frank Nuijten had me al ingefluisterd dat zij graag wilden meewerken aan deze middag / avond:”Je moet je collega’s helpen en Marijn is juist een graag geziene collega.” Het zijn ook niet de minste bands uit de regio die hebben beloofd om belangeloos mee te werken aan een geweldige dag: Electrica, Plein 13, Frontaal, 666 The Nightmare en het project van Maxim Slok en Herman Bierhuizen ‘Flat Night Out’. Er zijn al meer acties gehouden, mensen die Marijn een warm hart toedragen hebben spontaan geld gestort om er voor te zorgen dat PlaatPoP editie 2014 goed kan worden afgesloten en we met een goed gevoel kunnen uitkijken naar editie van 2015. De bezetting van 19 oktober in De Stoelemat mag je op z’n minst indrukwekkend noemen. Wie houdt van muziek in de breedste zin van het woord mag deze topmiddag absoluut niet missen. Topmuzikanten, afwisselende muziekstijlen en gezelligheid van ons kent ons zal voor een geweldige dag zorgen. Daar is iedereen het al over eens.

 “Wij treden op in de bezetting van drums, bas, gitaar en sax. Daarbij hebben we Kdiva en Loek Verlaan als frontbezetting; het is een variant op het project van Maxim en mij waarmee we al een aantal keren in Slik en Schorre gestaan hebben, steeds met wisselende vocalen en andere muzikale inbreng. . Wij zullen juist die sessienummers spelen die we normaal met Flat Out niet spelen.” Om dan met een knipoog te vervolgen:”En natuurlijk kunnen we alvast verwijzen naar het 25-jarig bestaan van Flat Out dat we op 3 januari hier in De Stoelemat zullen vieren met ons Nieuwjaarsconcert. Dat wordt ook zo’n grote klapper want we hebben heel wat verrassingen in petto voor ons trouwe publiek.” Herman laat me weten nu al volop met de voorbereidingen bezig te zijn. “Maar eerst nu aanstaande zondag. Ik hoop dat er heel veel mensen komen want Marijn verdient het dat we hem te hulp komen. En door allemaal te komen steunen we hem niet alleen, maar laten we hem ook merken dat we 100 % achter hem staan.”