De Sluiting, einduitslag Geveldweil en Prinselijk Jubelbal


De plechtege Sluiting, da madde nie misse, dèèr motte bij zijn!

Nog ene keer ’t dak d’r af

Op dinsdag 17 februari na de optocht om 18:00 is er de ‘plechtege sluiting’. Plechtig door de verschillende rituelen maar juist ook ‘t dak d’r af! Optredens van eerder  o.a. de Schuifdeure, Boeremaaltijd en de Hofavond van Nilles III die de revue passeren. Opvallende zaken,  leutige en  beschouwende voordrachten van de afgelopen  drie weken die onder het voetlicht worden gebracht. De uitreiking van de Stééngoeie Dweile en het bedanken van de sponsoren. Hoogte punt tijdens de sluiting van de Vastenavend is de overdracht van de sleutel van de stad die Nilles III eerder na de intocht op de pui van het Stadhuis in ontvangst heeft mogen nemen. Onder het spelen van het ‘Mie d’n Os’ zal Nilles III de sleutel van ’t Krabbegat aan Burgemeester Frank Petter. Een emotioneel moment want ’t Krabbegat wordt weer langzaam Stad.

Na de sluiting is er dan achter nog volop tijd voor een kleine dweiltour. Want de sleutel mag dan al wel zijn teruggegeven… De Vastenavend is pas voorbij als later die avond de Kraai is gevallen.

Kaarten voor de Plechtige Sluiting zijn  te koop a 6 euro bij:   Rookshop de Schelde, MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, De Bergse Dumphal, Ambachtsbakker Bergse Plaat. Of online via stoelemat.nl(meerkosten € 0,85/kaart).

 

‘t 45ste DWEILBANDFESTIVAL IN AANTOCHT

Meziek òògeschool en pure leut!

Op zondag 16 febrewarie sta d’t Dweilbandfestival voor de 45ste keer op ‘t pregramma. Meer dan 22 orkeste en bendjes prissentere d’r eige  n’in de verschillende kattegorieje zoas; de peblieksprijs, de vernuuwingsprijs, de meziekprijs, de sjooprijs en de al om bekende worstprijs.

De leste jare stijge d’optreejes tot ongekende òògte en trekke d’r ééle spektakels verbij en worde getrakteerd op mopkes die oe diep in oew Vastenavendart rake. ’t Dweilbandfestival wor deur gin bend minder dan "Dweilbend Wellek?!?" geopend om allef drie. D’r zal dus wezelek vanaf de n’eerste menuut gestrééje worre.

Uit de verschillende zaaltjes en bovekamertjes van de ‘kefeekes’ klinke n’al d’eerste klanke en danse d’eerste note n’al vrolek over straat. ‘t prominente gastsjurielid di jaar is Jeroen Wierikx. ‘t.

De sjurie bestaande uit onze Burgemééster Frank Petter, Frans van Vliet en Cees Meijer en onder ‘t voorzitterschap van Jean-Paul Heck ebbe d’r sjeket al gestòòmd en mee ekstra versteveging klaar ange. De femilie Nuijte et de spante van de Stoelemat al ekstra verstevegd want verwacht wor da d’t dak d’r af ga!

 

As dan de strijd gestrééje n’is en de sjurie de balans et opgemakt vertrekke me in ’n gròòte bonte oorverdovende muzikale stoet nar de Mart voor de Apotheose. In ’t iestories déékoor van n’t ouwe Staduis zal dan de prijsuitreiking plaats vinde in ’t bijzijn van onze n‘Òògeid Prins Nilles d’n Derde.

’t Dweilbandfestival is de plek van onvervalste Vastenavendmeziek en mekare ontmoete.

Kaarte voor ‘t Dweilbandfestival zijn à € 6 euro bij: Rookshop de Schelde, MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, De Bergse Dumphal, Ambachtsbakker Bergse Plaat. Of online via stoelemat.nl(meerkosten € 0,85/kaart).

Geveldweilen voor Rookshop De Schelde en café De Schorre

Bergen op Zoom, 12 februari 2015 – De strijd om de titel als beste verkooppunt van de veldtekens is gestreden en heeft twee verrassende winnaars opgeleverd. Bij de winkeliers ging de titel naar rookshop De Schelde en bij de horeca was café De Schorre de beste.

De geveldweilen die beide winnaars mogen ophangen bij hun zaak zullen op donderdag 12 februari om 20:30 uur in café De Schorre door Prins Nilles III aan hen worden overhandigd. Onderstaand de eindstand.

 

Winkeliers

1. Rookshop De Schelde

2. MCD Bloemendaal

3. Primera Zonneplein

 

Horeca

1. De Schorre

2. De Bourgondiër

3. Krijnen en Oosterwaal (gelijke stand)

 

////

 

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de tussenstand van de verkoop van het veldteken kunt u contact opnemen met Dennis van Tilborg, telefoon 06 57885966.

 

Over de Stichting Vastenavend

De Stichting Vastenavend is, als leidende organisatie, positief en actief betrokken bij de viering van de Bergse Vastenavend. Zij bewaakt, borgt en draagt de tradities uit en geeft op een leutige manier aan hoe invulling kan worden gegeven aan ‘het houden van Vastenavend’.


Prinselek Jubelbal

’t Jubele viere

 

Één jubelares is leuteg, twee jubelarisse is al ‘n ’n klein féésje en mè d’n òòp jubelarisse bij mekare kredde ’t Prinselek Jubelbal. ’t Jubele mot gevierd worre! Om 20:33 uur trek t’r vanaf de binneplaats van ’t Markieze’of één gròòte stoet mè jubelerende dweilbends, bouwerklups sjurie leeje en ICB-ers nar de Stoelemat.

 

Alle klupkes en jubelarisse zulle d’r eige presentere en late n’ore n’en zien dasse jubelere in de Stoelemat. Alles onder ’t òòg van ons eigeste Òòg’eid Prins Nilles d’n Derde en z’n gevolg. In de Stoelemat zijde in de gelegen’eid om bij binnekomst boske blomme te bekomme om da tijdes ’t Jubelbal aan oew favouriete dweilbend of bouwklup te geve. ’t Wor dan vaneiges één jubelende blommezee!

 

Kortom één gròòt bal voor de jubelarisse. Same jubele, same viere, same Vastenavend ouwe. Kom ok en jubel mee! Zaterdag 14 febrewarie vanaf 20:33 uur in ’n stoet van de binneplaats van de Markieze’of nar de Stoelemat..Alwaar me nog ’s wijer jubele, jubele tot damme jubeltééne ebbe! De toegang is grates en vor niks.