Winterverhalen bij het haardvuur: Op zondag 22 februari is er in d’ Engelenburgh een bijzondere en nostalgische middag: ‘Winterverhalen bij het haardvuur’. Ouderwetse gezelligheid met oude drankjes en hapjes.

De uit Fijnaart afkomstige schrijfster Anne-Mieke Vermeulen is bereid om te komen vertellen / voorlezen.

 

Tijdens de middag is plaats voor maximaal twintig personen, deelname 10,-, aanvangstijd 14.30 uur. Vanaf 14.15 uur brandt de haard.

Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 8357 2448 en wees verzekerd van een onvergetelijke middag.

 

Anne-Mieke Vermeulen (1957) is schrijfster van een debuutroman. Het eerste deel van het verhaal speelt zich af in de eerste helft van de negentiende eeuw in Fijnaart. De schrijfster groeide in deze plaats op gedurende de 60-er en 70-er jaren, als oudste dochter van dokter Vermeulen.

Na haar middelbare school studeerde Anne-Mieke archeologie in Amsterdam. Zij studeerde af op een onderzoek naar Griekse aanwezigheid in Zuid-Italië in de 8ste eeuw voor Christus. Na haar studie was Anne-Mieke als archeoloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Gemeente Den Haag. In die hoedanigheid gaf zij leiding aan opgravingen in Noord-Brabant en Den Haag.

In 2005 maakte zij de overstap naar het onderwijs. Naast het lesgeven werkt zij sinds april 2014 met veel enthousiasme aan haar boek. Met regelmaat bericht zij over haar vorderingen op https://mieksschrijversblog.wordpress.com en via https://www.facebook.com