KNO-arts en ervaringsdeskundige geven uitleg over de Ziekte van Ménière


Op maandagavond 9 maart verzorgt Bravis ziekenhuis samen met stichting Hoormij/NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) een bijeenkomst over de ziekte van Ménière (draaiduizeligheid). Bij de ziekte van Ménière is er sprake van een niet goed werkend binnenoor. Dit zorgt voor aanvallen van draaiduizeligheid en gehoorvermindering. Dit gaat gepaard met oorsuizen en vaak een drukkend gevoel in het oor. Naar schatting hebben in Nederland 15.000 mensen de ziekte van Ménière.


Tijdens de informatieavond gaat KNO-arts de heer J. Mooren in op de oorzaken en de behandelmethodes van de ziekte van Ménière. Ervaringsdeskundige mevrouw M. Hoge kampt zelf met de aandoening en vertelt over haar leven met Ménière en GGMD-psycholoog Rowen de Keijzer legt uit hoe een trainingsprogramma ondersteuning kan bieden bij het dagelijks functioneren. De avond is bedoeld voor mensen met de ziekte van Ménière en andere belangstellenden. Er is tijdens de avond veel gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Bijzondere voorzieningen
Bij de bijeenkomst is een schrijftolk aanwezig. Deze zorgt voor live ondertiteling van het gesproken woord. Speciaal voor slechthorenden met een hoortoestel is de ruimte voorzien van een ringleiding. Een ringleiding maakt het voor hoortoestelgebruikers mogelijk de lezing van de deskundigen via een hoortoestel met ringleidingfunctie te kunnen volgen.
De bijeenkomst wordt gehouden in de aula van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom, Boerhaaveplein 1, 4624 VT Bergen op Zoom. De zaal gaat open om 19.00 uur, de informatieavond start om 19.30 uur.

Aanmelden
Toegang is gratis na aanmelding bij stichting Hoormij/NVVS via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via de NVVS-website http://www.nvvs.nl of telefoonnummer (030) 261 76 16.


Stichting Hoormij/NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) is dé belangenvereniging voor slechthorenden. Stichting Hoormij wil dat mensen met een hoorprobleem optimaal functioneren in de samenleving.