Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje

 

 

Troyson James
‘The New York Gospel Singers Show’

Dinsdag 8 december 20:00 – theater De Maagd  >

Deze theatershow van Troyson James en de Gospel Singers is bestemd voor jong en oud en neemt u mee door de straten van New York. Ze raken je met hun fantastische stemmen vanuit hun zwarte ziel regelrecht in je hart. Ze stonden al in Paradiso en de Heineken Music Hall. Op TV waren ze te zien in X-Factor, The Voice of Holland, Korenslag  en nog vele tv-programma’s. Ze hebben meegedaan met grote musical producties als Aida en The Lion King. Ook zijn ze te bewonderen in de bioscoophit, met gouden status, Gooische Vrouwen 2 met o.a. Linda de Mol. 

Met hun tomeloze energie, humor en opwindende gospelklanken staat deze show garant voor een sfeervol programma vol gospel- en popsongs en soulklassiekers, die met hart en ziel worden gezongen. Het repertoire bestaat uit o.a. black gospel met invloeden vanuit de R&B, soul en pop. Met wereldberoemde hits als Oh Happy Day, Amen en Amazing Grace is dit het meest swingende theaterconcert van het jaar.   

 

www.nygospelsingersshow.nl

 

Eline Vere
Couperus klassieker bewerkt door Ger Thuis, met o.a. Hanne Arendszen, Oda Spelbos, Marc Klein Essink, Nico de Vries
Donderdag 10 december 20:00 – theater De Maagd >

Actrice Nina Goedegebure doet de inleiding, aanvang 19:00

Eline Vere

 

De worsteling van een jonge vrouw

Bewerking en regie: Ger Thijs

Met Hanne Arendzen, Oda Spelbos, Nico de Vries, Nettie Blanken, Vincent Croiset, Abel Nienhuis, Marc Klein Essink, Nina Goedegebure en Julia Herfst

 

Eline Vere is een van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur. In de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus wil een keurig Haags meisje ontsnappen aan de keurige mannen, de sleur en het corset van haar milieu. Ze betaalt een hoge prijs: uitstoting, verwarring en tenslotte de dood. Een intrigerende worsteling van een jonge vrouw, die een eigen leven probeert te leiden. Een gegeven dat van alle tijden is en dat op het toneel nog aangrijpender zal zijn dan in het boek.

 

 

De roman werd bewerkt door Ger Thijs. De afgelopen jaren heeft hij zich bewezen als dé bewerker van grote, Nederlandse literaire meesterwerken. Na De Stille Kracht, De boeken der kleine zielen en Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan, is Eline Vere zijn inmiddels vierde grote Couperusbewerking en regie. Gespeeld door een cast om van te watertanden.

 

Onvergetelijk Feestelijk
Artiesten van Bergse bodem brengen ode aan 25 jaar De Maagd
Zaterdag 12 december 20:00 – theater De Maagd >