Zondag 20 januari was een bijzondere dag voor Bergen op Zoom en voor de leden van Dark Sabbath.

 

Wie zondagochtend  toevallig in de buurt van het oude kerkhof kwam, zag vier in het zwart geklede heren. Het leek wel of ze verschillende posen aannamen, op verschillende plaatsen ook nog eens.

Maar het was helemaal niet zo vreemd. Jack Franken, de Bergse drummer, maakt sinds een poos deel uit van de hardrock formatie Dark Sabbath. De band timmert immers hard aan de weg als Black Sabbath tribute band. Ook hier weer die passie en muzikale ziel voor een oude band. Elk nummer van de oude hardrock band wordt onder de loep genomen en alles wordt uitgezocht. 

De band had een optreden in Café ’t Slik als gast van Marijke en Marijn. Maar er moest nog zoveel gebeuren. De website van de band is in aanmaak, foto’s moesten er komen. En dus vroeg Jack aan Sonn Franken of hij wat foto’s wilde schieten. Als locatie werd gekozen voor het oude kerkhof in Bergen op Zoom.

 

Het was half vier in de middag diezelfde zondag toen het publiek in Café ’t Slik ongedurig werd. De band moest maar eens beginnen. Het werden twee volle sets met goudeerlijke ouderwetse hardrock. De band speelde met volle overgave. Superstrakke Jack op drums ging helemaal los in de speciale drumstukken. Hij vormde de perfecte motor samen met de bassist, die zijn partijen loeistrak wist weg te zetten. De gitarist liet als geen ander zien hoe de stukken gespeeld dienen te worden. Het zagende, snerpende geluid werd afgewisseld met juist het zachte moment uit een solo die zo perfect de goede sfeer wist weg te zetten. Kortom, de perfecte combinatie om de Black Sabbath beleving op te roepen.

De zanger doet er nog een schepje bovenop. In heel zijn doen en laten staat hier een ervaren rocker die je terug in de tijd neemt. Helaas had ziekte zijn stem enigszins aangetast. Blijkbaar was zijn stem de 2e set wat meer “opgewarmd”, want het ging je merkte minder en minder van de aantasting van zijn stem. 

 

Het publiek ging heerlijk terug in de tijd. Vooral de tweede set hoorde je de bekende nummers voorbij komen. Lekkere stevige en vooral goudeerlijke hardrock zoals nog altijd door een groot publiek omarmd wordt. Het was dan ook gezellig in ’t Slik. De band Dark Sabbath is meer dan de moeite van een bezoek waard. . We zullen ze volgen.  Het was een hartstikke toffe middag.