Kunstcollectief SynapsZ wordt zichtbaar buiten Bergen op Zoom…….Els van Egeraat en Gerard Huis in’t Veld timmeren goed aan de weg. 

Twee tegenpolen die elkaars ideeën versterken. Dat zijn Els van Egeraat en Gerard Huisintveld. Els is van het poëtische en Gerard van het spektakel. Tijdens de expositie S Y N A P S Z geven zij elkaar de ruimte voor expressie. Een speelse, boeiende mix is het resultaat!

Els laat haar vrije werk zien. De objecten van Gerard lijken er los van te staan. Maar, bij nadere beschouwing vallen verbanden op. Hun motto is: ‘De vrees voor waanzin zal ons er niet van weerhouden de vlag van de verbeelding uit te steken’. Wat hen verbindt is duidelijk: plezier en enthousiasme.

Over Els

Els ziet werelden in vlekken, spetters en vegen. Het Griekse woord hiervoor is Pareidolie, het menselijke vermogen om herkenbare vormen, zoals gezichten, te zien als deze er niet zijn. Denk bijvoorbeeld aan het zien van gezichten of dieren in de wolken! Haar werk is vooral tweedimensionaal: zee, lucht en hoedjes.

Over Gerard

Gerard heeft last van ideeën, noem het conceptueel. Kan van niets iets maken (maar het omgekeerde komt ook voor) en verzet zich soms tegen heersende waardesystemen. De toeschouwer mag associëren. Gerard toont tijdens de expositie bij TERRA vooral driedimensionaal werk: objecten uit eerdere SynapsZ-projecten, nieuw werk en misschien een lachmuts.

23.02.2019 - 24.04.2019

Mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Zoetermeer, CultuurFonds Zoetermeer

WWW.TERRA-ARTPROJECTS.COM

GRATIS TE BEZOEKEN:

WOENSDAG T/M ZONDAG VAN 13 - 17 UUR

KUNSTFOYER: ONTMOET DE KUNSTENAARS

22.02.2019 16 - 18 UUR

TERRATORIUM, DORPSSTRAAT 12, ZOETERMEER

ELS EN GERARD ZIJN TIJDENS DE EXPOSITIEPERIODE REGELMATIG AANWEZIG

IN HET TERRATORIUM. KIJK OP WWW.TERRA-ARTPROJECTS.COM VOOR DAT