“Boeken met Michel” heet het programma en het is alweer de tweede keer dat Sonn Franken in de uitzending te gast is.

De eerste keer was naar aanleiding van zijn boek “Dossier Doel”, een thriller die gaat over de misstanden in de Belgische kerncentrales en de gevaren voor de omgeving.

 

Kon de Bergse schrijver toen nog fysiek aanwezig zijn in Hardenberg, woensdagavond 24 februari werd het een telefonisch interview.

Omroep Noord Oost Overijssel besteedt met haar programma “Boeken met Michel” behoorlijk veel tijd aan kunstenaars, schrijvers en prominenten. Michel Oskam neemt in zijn programma maar liefst een uur de tijd voor een gast. 

Het programma, te volgen op 107.2 FM of via www.omroepnoos.nl  livestream, biedt op die manier veel aandacht aan bij voorbeeld de pennenvruchten van een schrijver als Sonn Franken: ‘Het is wel bijzonder dat je de kans krijgt een heel uur lang te praten over één boek. Daarbij komt dat Michel zich bijzonder met veel aandacht voorbereidt op zijn uitzendingen. Aan de vragen kun je merken dat het boek gelezen is, maar ook dat hij onderzoek doet, nadenkt en gericht vragen stelt.’ 

 

Ook dit keer weer het doorvragen, de blijk van verbazing. Ook dit keer weer de ruimte om een aantal nummers te draaien over de persoonlijke muzieksmaak van Sonn. 

 

‘Leuk ook om een boek weg te geven aan de winnaar van een prijsvraag, in dit geval: Van waaruit werkt de “baas” van De Schoonmakers?  Om de luisteraars een tip te geven verwees ik naar de titel van het boek: Dossier Europa.  Eigenlijk wilde ik ze wijzen op de Europese “hoofdstad”. Nou, dat moet toch wel te raden zijn?’ aldus Sonn.

 

Het uurtje vloog voorbij en te snel was de tijd al om. Michel sloot de uitzending af met de belofte aan Sonn dat hij weer welkom was bij een volgende mijlpaal om over zijn werk te praten, bij voorkeur weer “live” in Hardenberg als Covid-19 het toestaat.

Als je op de website van omroep NOOS kijkt, dan zie je dat de uitzending nog herhaald wordt, of dat je altijd nog terug kunt luisteren.