Prachtige kleuren, eens te meer tonen de Ardennen zich van hun beste kant.

Het was zo maar een zaterdag, even op pad met mijn broer Sjef want Henk had het te druk om mee te gaan. 'Dan gaan we toch met z'n tweeën?' Sprak Sjef en dus zo gezegd zo gedaan. Achter Brussel doken we al van de snelweg af om binnendoor op Huy aan te koersen. De heuveltjes toonden al allerlei bossaches die met hun herfstkleuren aan het pronken waren. Andere gedeelten waren nog voornamelijk groen. Een of twee weekjes later dan 14 oktober zou misschien nog beter zijn geweest. 

Het deerde ons niet. Als broers keuvelden we over van alles en nog wat en de tijd nam ons mee op een sneltrein door het landschap. Maar kien als we zijn op het kieken van mooie plaatjes, wisten we telkens weer een stop te maken om ons te laven aan al dat moois. De Cube voerde ons langs dalen, over toppen, langs rivieren en de leukste stadjes. Zoals Durbuy waar ik in het verleden een overheerlijke steak had gegeten, lekker met veel saus dus hartstikke verkeerd maar overheerlijk. Daar had ik weer wel zin in, maar toen we het stadje binnenreden bleek er een groot feest gaande te zijn. De parkeerplaats bij het kasteel stond vol kramen en mensen en alle andere parkeerplaatsen bleken bezet. Ach, dan maar door naar La Roche. Echter, ook hier was het stikstééndruk. Tot Sjef opperde bij een vriendin langs te gaan, Christa, die in de buurt van Vielsalm een hotel runt. Na een supervriendelijke ontvangst besloten we daar wat te eten. Niet veel later werd een bord voorgezet met hertenbiefstuk aan het spies, stoofpeer met bonen en lekkere frieten. Als een vorst zaten we daar op ons gemak te eten. Tot Vadertje Tijd ons weer riep want we hadden nog een verjaardag in Halsteren van onze zus An te vieren. Gelukkig zaten we pal aan de snelweg en op een kleine file onderweg na was het supersnel rijden. Al met al weer een hele leuke dag die om herhaling vraagt.

Die zal er zeker komen als we met drie broers, ook Henk gaat mee, in november naar de motorbeurs Big Twin gaan. Daar kunnen we ons weer vergapen aan allerlei mooie motoren. Ik kijk er nu al naar uit.

Sjef, het was stikgezellig!