Terwijl ik dit type, zou ik eigenlijk op dit moment mijn broer Sjef oppikken.

We hadden een ritje Kinderdijk met al zijn molens en de Nederlandse rivieren doen. Helaas....  het piest van de regen en de regen- en onweersbuien zullen vandaag nog genoeg te zien zijn. Dat noemen ze dus een dag die in het water valt.

 

Ik had me er echt op verheugd. Ze hadden eerder nog mooi weer voorspeld en een ritje met mijn motorbroer is altijd tof. We hadden beloofd ieder onze fotocamera mee te nemen en de mooie plekjes bij al die molens vast te leggen.

 

Mooie plekjes, sinds ik mijn Indian Scout kocht in februari 2018, hebben we er al heel wat bezocht. De meeste met Sjef. Maar ook een aantal met mijn neef Corné en m'n maten Guy en sinds kort Glenn. Natuurlijk heb ik ook al de nodige ritjes in mijn eentje afgelegd. Als het kan, dan pak ik die Amerikaanse machine en ben maar eens op weg. Gek hoe je ineens weer tot over je oren verliefd kan worden op het motorrijden. Ik rij al sinds mijn achttiende en heb heel wat motoren gehad. De laatste was een Suzuki Marauder, die ik ruim negen jaar heb gehad. Maar op een of andere manier was de ambitie om te rijden wat weggezakt. En nu? Met deze Indian heb ik in ruim een jaar onderhand meer gereden als de laatste 4 jaren met mijn Suzuki. Die Scout rijdt dan ook heerlijk. Heb er onlangs half apes op laten zetten, of wel een half hoog stuur, en nu is de zit helemaal comfortabel relaxt. Met heel veel plezier leg ik die kilometers af, zoals gisterenmiddag toen ik toch nog even richting Antwerpen en Lillo ben gereden, gewoon op het gemakkie.

 

Als ik zo eens terug kijk op de foto's, die ik steevast maak, valt wel op dat de Indian mij al naar heel wat plekjes gebracht heeft. Zeeland, België, richting de rivieren, zelfs de Ardennen hebben we al bezocht. Dat laatste gaan we nog een keer doen met de Bergse Baaikers, bestaande uit Sjef, Corné, Guy, Glenn en mezelf. Gewoon een stelletje bike maten die een leuk toerke willen maken. Ook kijk ik uit naar een lang weekendje Duitsland, in de buurt van het Ahrdal. Ben daar al zo vaak met de auto geweest, maar nog nooit met de motor en dat moet er eens een keer van komen.  Kortom, nog voldoende in het verschiet.

 

Achteraf bezien, ben ik blij dat ik en Sjef destijds naar Alphen a/d/ Rijn gereden zijn. Ben bij Indian dealer De Jong Alphen verliefd geworden op die Indian Scout, het beste verjaardagscadeautje dat ik mezelf ooit gegeven heb. Voel me ook thuis bij deze dealer en vind de service top. Met deze motor kan ik nog jaren door. Ik blijf er naar kijken en droom bijna als ik aan het rijden ben. Het ding is superlaag bij de grond, iets dat voor een klein kulleke als ik wel handig is, en heeft bergen aan vermogen. Waarom zou ik iets anders willen als deze bike mij alles geeft wat ik wil? Nee, dank zij deze Indian ben ik weer helemaal gek van motorrijden. Het brengt me ontspanning, vriendschap en veel kilometers plezier.

Op naar het volgende ritje.

Effe terugkijken op die leuke plekjes die we bezochten de laatste anderhalf jaar....