We wisten alleen dat we in Kapelle Zeeland moesten zijn.

Mijn neef Corne belde. Hij wilde even op pad. Het weer was er goed voor dus was dat niet tegen dovemansoren gezegd. Corne rijdt dan weer wel met een sissybar op zijn Harley, en dan weer niet. Echter, de bouten die nu gebruikt worden voor de bevestiging, leveren hem nogal eens problemen op; je kunt er haast niet bij, dus is het elke keer weer prullen. Na hier en daar, en zo'n beetje overal, nagevraagd te hebben, was het Hans Griek van Speedservice Motorshop te Bergen op Zoom, die opperde om eens te kijken in Kapelle. Daar zou een motorzaak zitten die wellicht kon helpen.

Om zoveel mogelijk verkeer te mijden, reden we met z'n tweeën over de oude Zeeuwse weg. Het was er heerlijk rustig, en met ruime afstand van elkaar tuften we naar Kapelle. Eenmaal daar zochten we een informatiebord op om ons te oriënteren. Het was simpel te vinden dus vonden we al snel de weg die we moesten hebben. Helaas hebben we toch nog een paar keer moeten steken, want we waren er in eerste instantie finaal voorbij gereden.

Super Cycles is een redelijk kleine zaak, maar als je binnenkomt dan krijg je de grootste glimlach op je tronie. 

Where the past meets the future. We built Custombikes, Full restorations and do unique blueprinting/ rebuilding of all types of American V Twins. So if you got a Sportster, Flathead, Knuckle, Pan, Shovel, Evo or Twin Cam that needs some T.L.C,  feel free to call

Dijkselseweg 32

Kapelle (Zeeland)

Routebeschrijving

 

Bellen 0113 230 277

Dit is wat ze zelf op hun pagina over zichzelf te melden hebben. Het is bescheiden, het zegt dat ze Harley Davidson georiënteerd zijn. Het zegt allesbehalve de sfeer die je tegemoet komt. Er staan zelfbouw motoren binnen, bikes die je doen watertanden. Er hangt van alles aan de muur, staat van alles opgesteld, er is een heuse bar aanwezig; kortom alles ademt die echte bikerssfeer uit. We worden door de dame des huizes vriendelijk ontvangen en getrakteerd op een bak koffie en een blikje cola. Corne moet even wachten want de man die hem wellicht kan helpen, is even met ene klant bezig. Het is geen straf om even te wachten. We staan over van alles en nog wat te mauwen en ondertussen geven we onze ogen de kost want er is lekker veel te zien.

Als de andere klant geholpen is, loopt de man met Corne naar diens Harley. Corne legt de situatie uit en de man knikt begrijpend. Hij loopt terug naar zijn werkplaats en na een paar minuten komt hij weer naar buiten. Dan moet je zoiets hebben. Corne kijkt mij eens aan. Daar heeft hij nou zoveel tijd en navraag aan besteed. Hier is de oplossing binnen een paar minuten voor handen. Even later zijn we weer op pad. Dit was een leuk bezoekje daar in Kapelle. Als je een paar fraaie zelf gebouwde Harley's wilt zien, als je even in een stikstéénleutige ambiance terecht wilt komen, ga beslist eens langs bij Super Cycles.  Als je Harley Davidson rijdt en je hebt vragen of problemen, dan is deze zaak beslist de moeite van het bezoeken waard. ;-)

Vanuit Kapelle rijden we op Goes aan. Daar voorbij kiezen we voor de Zeelandbrug richting Zierikzee. Dan koersen we op Bruinisse aan. Het blijft heerlijk rustig op de weg. Als we motoren zien, dan zijn het enkelingen of tweetallen. De grote groepen van een week eerder hebben het begrepen. Verder zijn er ook weinig autos en al het rijverkeer houdt ruim afstand en op een enkeling na rijdt iedereen lekker relaxt.

We stoppen nog even op de Grevelingendam.

Na een slok water gedronken te hebben, stappen we weer op onze bikes en rijden we terug naar huis. We hebben een ruime 100 km gereden.

Voor de mensen die terecht opmerken dat we op moeten passen in verband met het Corona virus; we hebben ruim afstand van elkaar gereden, op een rustig tempo en het grote verkeer vermijdend. Ten alle tijden hebben we tijdens een stop, of bij die motorzaak, ruim anderhalve meter in acht genomen.

Maar even zijn we toch uitgewaaid en nu weer lekker binnen.