In het kader van meer bewegen en gezien het goede weer besloot ik weer eens een wandeling te doen.

Afgelopen zomer heb ik al heel de Bergse binnenstad “onveilig” gemaakt, dus besloot ik ergens anders “rond te hobbelen”. Mijn Renault Scénic stond al te trappelen en Zeeland lonkt altijd wel. Ik belandde in Veere, een alleraardigst plaatsje om een ommetje te maken met al haar kleine straatjes, prachtige gebouwen en haar gezellige haven. Dit is wat ze er zelf over te vertellen hebben:

“Veere is een prachtige historische stad vol met bezienswaardigheden, winkels en natuur. De omgeving van Veere is uitstekend om in te wandelen, fietsen of varen. Aan de jachthaven kan je op een van de terrassen zitten waar je zicht heb op de binnenkomende en uitgaande boten. Kortom een stad vol geschiedenis en beleving.

Wat kan je zien in Veere?

In de historische binnenstad van Veere zijn nog vele huizen, straten en gebouwen die stammen uit de 15de en 16de eeuw. Breng een bezoek oude Stadhuis op de Markt. In dit historisch gebouw vind je ook het toeristisch informatiepunt. Handig wanneer je meer informatie zoekt over andere bezienswaardigheden in Veere! Het Stadhuis en de Schotse Huizen vormen samen museum Veere en geven je een inkijk in de rijke geschiedenis van de stad. De Campveerse Toren zie je vanaf het Veerse Meer prominent liggen. Het is een van de oudst bestaande herbergen van Nederland. Over opvallende gebouwen gesproken, de Grote Kerk in Veere valt vanwege vanzelfsprekende redenen ook op en is zeker een bezoekje waard. Als laatste tip geven we je de Stenen beer. De wat? De Stenen beer is een oud bastion dat nog uit de tijd van Napoleon stamt. Je kunt hier vandaag de dag nog gewoon doorheen lopen!”

Veere is de plaats waar mijn uitgever Boekenindustrie gevestigd is.  Ook is hier een standbeeld van Adriaan Valerius te vinden; een bekende Nederlandse schrijver. Natuurlijk moest ik gelijk wat foto’s schieten omdat Bergse schrijver Albert Hagenaars deze standbeelden graag vastlegt 😉 

Hier een kleine foto-impressie: