Nog meer fietsplezier in het Zeeuwse en Brabantse land!  Martin Groffen, wethouder Toerisme gemeente Woensdrecht, heeft vrijdag 21 september officieel de nieuwe Zebraroute Zuid ‘ingefietst’. Samen met de genodigden hebben zij een deel van de route gefietst en onderweg genoten ze van een glaasje Brabantse WalNootlikeur. Ook Hans de Kunder (Gemeente Reimerswaal) had graag aanwezig willen zijn, maar was op het allerlaatste moment verhinderd.

Fietsen van steilrand tot zeehonden

De tocht laat de fietser kennismaken met het heuvelachtige landschap van de Brabantse Wal met haar steilrand en de polders van Zuid Beveland met weidse uitzichten. Een aantal attractieve punten op de Brabantse Wal en Zuid-Beveland staan centraal, o.a. het Schelde-Rijnkanaal met de Kreekraksluizen. Na de beklimming van de uitkijktoren wordt de fietser beloond met een schitterend uitzicht over het kanaal, de sluizen en het Markiezaatsmeer. Ook de Rattekaai, een getijhaven aan de Oosterschelde en de zeehondenspotplaats liggen op de route. Op de Brabantse Wal staan o.a. de monumenten centraal.

Samenwerking

VVV Zuid-Beveland & Tholen en VVV Brabantse Wal hebben voor de tweede keer de handen ineen geslagen voor het ontwikkelen van een fietsroute. Zebraroute Noord was al een feit en nu kan Zebraroute Zuid toegevoegd worden aan het rijtje.

Verkrijgbaar

Zebraroute Zuid is een fietsroute van 55 km en is gebaseerd op het fietsknooppuntensysteem. De routekaart is gratis verkrijgbaar bij alle VVV kantoren van Zuid-Beveland & Tholen en de Brabantse Wal. Kijk op vvvzeeland.nl en vvvbrabantsewal.nl voor de openingstijden.