Woensdag 10 oktober betekent een mijlpaal in de geschiedenis van de Bergse radio. Kees Spikker mag dan zijn 1250e uitzending beleven. 

Ik ken Kees al een behoorlijk tijdje, zeker vanuit de Zaddoek periode. Er is één ding dat altijd opvalt: Kees is enorm gepassioneerd in alles wat hij doet. Radio maken is zijn ding, als je hem achter die microfoon ziet, dan kun je niets anders dan bewondering hebben voor de bevlogenheid waarmee hij ‘zijn’ vak bedrijft. Want het is een vak, laat daar geen twijfel over bestaan. Het wordt alleen maar meer bewonderingswaardig als je zijn visuele handicap in acht neemt. Maar Kees zelf lijkt daar niet om te malen. Thomas Diederen is nu al een tijdje de technicus achter Kees, en samen zijn ze dan ook in actie te zien op 10 oktober want we worden bij deze uitgenodigd om getuige te zijn van die 1250e uitzending vanaf 17:15 uur onder het genot van een drankje en een hapje. Zo mogen we eens ‘radio’ komen kijken. Tijdens de Vastenavend periode kruipt Kees in de huid van zijn alter ego Kees de Krab. Ook daar draait hij inmiddels al ruim 2 keer 11 jaar mee. Zo herkent iedere Bergenaar hem wel. Hij is te horen op de radio, doet van zich horen met de Vastenavend, maar zeker is hij bekend van vele sociale evenementen waar hij zich voor in zet. Want bovenal heeft Kees een groot hart en wil hij niets dan het beste voor Bergen op Zoom en zijn omgeving.

Eeuwige steun en toeverlaat

Overal waar Kees is, tref je ook Joke aan. Het is zijn metgezel, z’n maatje, en zijn grote ondersteuning in alles wat hij doet. Het is prachtig om te zien hoe ze de taken verdelen en hoe ze precies van elkaar weten wat ze moeten doen. Eigenlijk vullen ze elkaar in alles aan. De kroon die Kees krijgt voor zijn 1250e uitzending behoort deels ook Joke toe.