Biljartvereniging S.V.W. is een erg actieve Bergse biljartvereniging. Ze zijn gevestigd in Café De Ponderosa en staan bekend om activiteiten als de Markiezencup. Een ander bekend fenomeen is de Bergse Biljart Marathon. Het weekend van 26 tot en met 28 oktober is het weer zo ver.

Vanaf 14:30 uur vrijdagmiddag tot en met 16:00 uur zondag zullen er heel wat partijen gespeeld worden. De opening is al spectaculair. Niemand minder dan topbiljarter Dirk Jaspers zal bij het startsein aanwezig zijn. Er zal maar liefs 50 uur lang non-stop gebiljart worden op 5 biljarttafels. Het goede doel is ditmaal weer een bijzonder doel. Kinderdagverblijf ‘De Pompon’ verzorgt de dagopvang voor jeugdige kinderen van 0 tot 17 jaar die een handicap hebben, zowel geestelijk als lichammlijk. Veelal is er ook sprake van een ernstige meervoudige beperking die erg veel begeleiding behoeft. Zo’n bijzondere maatschappelijke instelling verdient alle steun, en daarom dat S.V.W. haar ‘keutje’ bijdraagt. De vereniging roept iedereen op om een kijkje te komen nemen dit weekend. Er zal immers heel wat te zien en te beleven zijn. Naast Dirk jaspers hopen ze ook coryfee meervoudig europees kampioen Therese Klompenhouwer te mogen ontvangen op zaterdag 27 oktober. Daarnaast staat het weekend bol van de muziek, is er een megaloterij waar je de meest prachtige prijzen kunt winnen, en kun je natuurlijk terecht voor je ‘natje en droogje’. Het belooft een prachtig weekend te worden en alle leden kijken er dan ook hongerig naar uit.

50 uur is lang

Natuurlijk is 50 uur een lange tijd om aan de biljarttafel te staan. Het is dan ook te hopen dat er ook voldoende ‘vers’ bloed aanwezig is om het tegen de leden van de biljartvereniging op te nemen. Daarnaast zijn er voldoende andere taken voor de leden. Loop dus gewoon binnen en kijk wat jij kunt bijdragen? In 2010 waren er zelfs 2 wethouders aanwezig bij de opening: Maarten van Eekelen en Vic Huijgen. Kijk maar ees naar de foto's.....