Paula Withagen is een creatief maar vooral ook een bezig persoon. Ik was dan ook niet verbaasd toen ik een mailtje ontving dat ze deel ging nemen aan een nieuwe tentoonstelling.

Het is een echte grensoverschrijdende expositie geworden die geopend wordt op 24 november en duurt tot 2 december. De tentoonstelling heet ‘Oud en Nieuw’, en wordt gehouden in de Steenfabriek te Gilze. Behalve Paula uit Halsteren is ook de Bergse Els Gladdiness op de expositie te bewonderen. De expositie toont de ontwikkeling van de kunstenaar. Ofwel, zeven schilders en vier beeldhouwers laten hun eigen evolutie zien door middel van hun kunstwerken. De expositie is geopend op zon- en zaterdagen van 12”00 uur tot 17:00 uur. Van Paula zijn we inmiddels al veel gewend. Voor deze expositie heeft ze er voor gekozen om de grote stukken eens thuis te laten en wat kleinere beelden mee te nemen. Voor de liefhebber van kunst blijft het smullen, want de liefde voor het materiaal en de emotie van de kunstenares zelf treft de kijker evenzo als haar grotere werken. De expositie geeft ook een mooie doorsnede van het Brabantse kunstenaarslandschap. Naast de Bergse Gladdiness en de Halsterse Withagen, doen ook Henny Adank (Breda), Ellen Berens (Nuenen), Petry Claassen (Helmond), Rina de Haas-Stoop (Geldrop), Peter Hendriks (Tilburg), Hennie van de Lande (Breda), Cor van Opijnen (Tilburg), Emerentia van Vroenhoven (Best) en Marianne van Zeeventer (Veghel) een artistieke duit in het zakje. Al met al belooft het absoluut een mooie tentoonstelling te worden in de fraaie entourage van de oude Steenfabriek te Gilze. U vindt deze aan de Steenfabriek 7, 5126 Pb te Gilze.  Kijk naar de foto’s voor meer werk van Paula.

Stichting KuBra

De provincie Noord Brabant kent het kunstenaarscollectief KuBra, dat als doel heeft het samenbrengen van kunstenaars die wonen en werken in Noord Brabant. Ze organiseren exposities zoals hier boven beschreven.  Daarstaannaast proberen ze ook de onderlinge samenwerking te bevorderen door het organiseren van workshops, activiteiten en dergelijke. Inmiddels hebben zich al 88 Brabantse kunstenaars aangesloten. Alleen al in 2012 er 16 exposities op de agenda. Kijk op de site www.stichtingkubra.nl voor nog veel meer informatie en ontdek zo wat Kunstenaars Uit BRAbant zoal te bieden hebben. Of misschien wil je je wel aansluiten bij dit collectief? Het is beslist de moeite waard.