Oproep: “Draag ZWART”!  “Sonn, het is alsof we opnieuw zijn begonnen. We hebben heel het repertoire op de schop gegooid. Maar de sfeer is geweldig en we hebben zin in 11 januari in Gebouw T”. 

Jean Paul Heck is muziek journalist. Als ik hem vraag hoe belangrijk het is om zelf ook musicerend bezig te zijn is hij duidelijk:”Ik denk dat een journalist die zelf muzikant is en regelmatig op het podium staat, veel beter de valkuilen kent waar muzikanten mee te maken hebben. Bekende muzikanten merken al snel als hun gesprekspartner ook een instrument bespeelt en optredens doet”. Als je met JP praat is elke keer weer duidelijk hoe trots hij is op de band. Toen hij en Loek Verlaan zo’n 12 jaar geleden de band oprichtten, hadden ze nooit kunnen bevroeden wat er hier in 2013 zou staan. “666 heeft het geluk gehad altijd met geweldige zangers te mogen werken. Loek, Stan, Monique, Marlies, het waren en zijn allemaal klasbakken en 666 is er trots op dat wij met hen het podium hebben mogen delen. Met Marijn en Debby hebben we echt twee mensen in huis gehaald die 666 opnieuw ‘smoel’ geven”. Je kunt aan alles merken dat JP zin heeft om met zijn makkers weer een Bergs podium te delen:”Het blijft geweldig om 1 x per jaar in Gebouw-T te spelen. De twee keer hiervoor was al fantastisch maar we proberen als band wel telkens iets nieuws te verzinnen. Het nieuwe concept voor 11 januari is wel heel bijzonder”. Vervolgens verklapt hij me iets waar ik bijna stijl van achterover sla. Maar ja, ik mag niets vertellen. Toch, dat er echt iets unieks staat te gebeuren waar je als fan absoluut niet mag ontbreken, wil ik wel effe kwijt. Ik merk ook dat JP al zit te gniffelen bij zoveel voorpret. Het wordt dus 11 januari om 20:00 uur in Gebouw T. Kaarten à 5 € zijn te koop bij De Waterput of Gebouw T. Bestellen via de website van gebouw T kan ook. JP weet me nog te vertellen:”Niets kan op tegen een avond spelen met supermuzikanten die ook nog eens toffe mensen zijn. Daar moet voor mij bijna alles voor wijken”. Ik moet eens lachen als ik aan zijn arme vriendin denk. Als JP niet op reis is voor een interview met de muziek elite van de wereld, wil hij met z’n eigen band spelen. JP denkt er ’t zijne van:”Natuurlijk wordt ze gek van mij, maar als je bij mij muziek wegneemt, val ik ter plekke dood op de grond”.

Oproep: “Draag ZWART”!

Jean Paul roept iedereen op om zich in het zwart te kleden. “Draag ZWART, that’s all. Maar het is wel erg belangrijk”! Het is onmiskenbaar onderdeel van het thema en de titel van het concert: ‘Sensation Black … Doomsday’. Van hetgeen ik begrepen heb gaat dit een erg bijzonder en uniek concert worden. Ikzelf heb inmiddels mijn naam op de bezoekerslijst laten zetten!

Hier het hele interview

Je bent nu een poosje verder met de nieuwe frontline (zang), is er iets veranderd met 666?

‘jazeker, het lijkt wel alsof wij opnieuw zijn begonnen. De sfeer is geweldig, maar zeker zo belangrijk is dat het hele repertoire op de schop is gegaan. Het lijkt wel alsof we net zijn begonnen.”

Wat heb je het publiek te bieden met dit ‘nieuwjaarsconcert’, mogen we het zo noemen?

Wij gaan brengen: Sensation Black….Doomsday. Meer zeg ik er niet over. Oh ja, 1 ding, de bezoekers zal worden gevraagd om zich in het zwart te kleden. That’s all maar wel erg belangrijk

Gebouw T biedt per uitstek goede gelegenheid tot opnames? Enige kans op een nieuwe live DVD of CD?

‘We zullen zeker nieuwe opnames maken op 11 jan. Zowel geluid als beeld. Deze bezetting is zo goed en we spelen zoveel nieuwe nummers. Dat vraagt om mooie opnames die zeker later te verkrijgen zullen zijn.

Wat zijn de juiste data: datums + aanvangstijden, prijs kaartjes, waar te koop

Staat in de poster. Vrijdag 11 januari, zaal open: 20 uur. Entree 5 euro. Kaartjes te kopen bij De Waterput en bij Gebouw-T en op de website van gebouw-T (staat op de poster)

Zijn er muzikaal gezien verrassingen of wendingen in het repertoire?

Marijn en Debby zijn totaal andere vocalisten dan hun voorgangers. 666 heeft het geluk gehad altijd met geweldige zangers te mogen werken. Loek, Stan, Monique, Marlies, het waren en zijn allemaal klasbakken en 666 is er trots op dat wij met hen het podium hebben mogen delen en al die geweldige dingen hebben mogen doen. Spelen met Alice cooper, Within Temptation, UFO, Blue Oyster Cult, The Sweet, Mothers Finest, Uriah Heep….welke band in West-Brabant kan dat zeggen. Met Marijn en Debby hebben we echt twee mensen in huis gehaald die 666 opnieuw ‘smoel’ geven

In welke bezetting spelen jullie? Doen er nog oud leden mee, of moeten we met gasten rekening houden?

Met oudgedienden Jan Luijks op bas, Lars van Herel en Conrad Hultermans op gitaar, Marijn van de branden op toetsen en Jean-Paul Heck op drums. Daarnaast onze nieuwe leadzanger Marijn Geluk die ook in Steeler zit, en zangeres Debby Zimmerman, welbekend van Flat Out

Wat betekent het voor 666 om in Bergen op Zoom te spelen?

Het blijft geweldig om 1 x per jaar in Gebouw-T te spelen. De twee keer hiervoor was al fantastisch maar we proberen als band wel telkens iets nieuws te verzinnen. Het nieuwe concept voor 11 jan is wel heel bijzonder. Alleen de voorpret is voor ons al prachtig en natuurlijk het spelen van al die nieuwe songs. De fans zullen volgens mij verrast zijn

Wat betekent 666 voor jou persoonlijk?

Als muziekjournalist en hoofdredacteur reis ik over de hele wereld en spreek met supersterren. Maar niets kan op tegen een avond spelen met supermuzikanten die ook nog eens toffe mensen zijn. Daar moet voor mij bijna alles voor wijken.

Je praat met alle grote muzikanten der aarde, hoe zie jij 666 in dat perspectief?

Ik zie veel bands live en als ik ons dan met een onafhankelijk oor beluister, vind ik dat wij in NL echt een van de betere rockcoverbands zijn. En Toen Loek Verlaan en ik de band 12 jaar terug oprichtte, hadden wij nooit kunnen bevroeden dat we in 2013 nog altijd bestaan. Soms geef ik zo’n ster weleens een cd’tje. Onlangs nog aan Gene Simmons van Kiss, Bryan Ferry en de zanger van Muse. In het verleden ook aan Alice Cooper en die vroeg ons naar beluistering om in zijn voorprogramma te spelen. Dat is natuurlijk erg bijzonder.’

 

Je hoort wel meer dat personen in het zijdelingse muziekcircuit (journalisten, fotografen, managers, muziektechnici) zelf ook wel in een bandje spelen. Wat is de importantie voor jou om ook zelf musicerend bezig te zijn?

‘Ik denk dat een journalist die zelf muzikant is en regelmatig op het podium staat, veel beter de valkuilen kent waar muzikanten mee te maken hebben. Het is zo gemakkelijk om een band af te kraken maar bij elk optreden zijn de omstandigheden anders. Het is net als bij een surfer, de ene keer heb je mooi vlak water met een perfecte bries, de andere keer waai je van je board af. Bekende muzikanten merken ook al snel als hun gesprekspartner ook een instrument bespeel en optredens doet.

 

Bij jou is alles muziek, wordt je vriendin nooit gek van jou?

Ja, natuurlijk. Het is een obsessie die ik al vanaf mijn tiende meedraag.l Vroeger op het mollerlyceum werden klasgenoten al gek van mij. Die luisterde naar 1 of 2 bandjes. Ik naar 40 bandjes en artiesten in een week. Maar als je bij mij muziek wegneemt, val ik terplekke dood op de grond.

Wanneer gaan we weer naar een concert? Staat Kane nog op je lijstje?

Haha, Kane ben je erbij Sonn. Zeker weten!!!!