Al bijna weer zo ver. Als het nog maar enkele weken na de Vastenavend is, dan lopen er twee malloten al te brultoeteren:”Nog 232 dagen en dan is het weer de ellefde van de ellefde’. Als ze de Peperbus langer dan twee dagen niet kunnen zien, en bij alleen al het idee dat ze de Vastenavend moeten missen, dan breekt deze mannen het zweet uit. 


Co Weezenbeek en Marijn van de Branden hebben het hart vol van Bergen op Zoom en van de Vastenavend. Het is dan ook niet vreemd dat ze op de proppen kwamen met de Bergse Kwizznaait. Dit jaar wordt het al weer voor de 4e keer georganiseerd. De eerste vond plaats in Café De Markies. Iedereen kwam opdraven in volle Vastenavend kledij, en zette zich in groepjes aan tafeltjes en aan de bar. Als team kregen ze in diverse thema ronden allerlei vragen over Bergen op Zoom en of over de Vastenavend voorgeschoteld. 7 februari, de dag na ‘Wagetjes kijke’ wordt het dus in De Markies voor de 4e keer gehouden. Deze avond is al helemaal volgeboekt. Maar je kunt ook terecht bij Thalia, waar dinsdag 5 februari om 20:11 de avond zal beginnen. Meldt je aan bij Thalia via 0164-239679. Of misschien wil je wel deelnemen bij Café ’t Slik op 18 januari om 21:00 uur, de vrijdag vóór ’t Neuzebal. In dat geval moet je Marijn even bellen op 06-10669022. Al bij al belooft het weer heel spannend te worden. De twee mannen zijn al een heel jaar bezig met het vinden van nieuwe spannende vragen. Op de avonden zelf worden ze ondersteund door Abel en Len die alle antwoorden zullen beoordelen.

Constante zoektocht

Als originele ‘bedenkers’ van de Bergse Kwizznaait heb je natuurlijk een reputatie hoog te houden. De waardering voor de quiz is dan ook erg hoog. Daarom zijn Co en Marijn al weer een heel jaar bezig om de meest leuke en originele vragen te vinden. Ook de inkleding van de avond is uniek, daar kunnen andere soortgelijke initiatieven nog wat van leren.   .... Zo,... zullen we nu nog even terugkijken naar afgelopen jaar dan?...