Net terug van een grote gig!  Hij zit nog na te genieten van een optreden in de Westergasfabriek te Amsterdam. “We speelden daar voor een groot bedrijfsfeest. Het was te gek”. Aan het woord is Herman Bierhuizen, oprichter en man van het eerste uur van de bekendste Bergse band: Flat Out!

 “Sonn, we willen vooruit. We worden steeds professioneler en eisen steeds meer van onszelf en onze omgeving. Alles moet beter, en dus ook het geluid tijdens de optredens. En ja, als je dat stapje omhoog wilt in Bergen op Zoom, kom je al snel uit bij Gebouw T”. Dat is de eerste verrassing, want de nieuwjaarsconcerten van Flat Out vinden plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 januari 2013 op het Bergse Poppodium. En daarmee hebben we gelijk de tweede verrassing: 2 nieuwjaarsconcerten dit jaar. Via de site http://www.facebook.com/feestbandflatout?sk=events kun je zelf kijken wie er op welke dag gaat. Zo kun je dus voor die dag kiezen waarop jouw vrienden ook gaan. Herman heeft er duidelijk zin in. De band zal met de volle bezetting spelen, en zelfs Robin zal van de partij zijn. Daarnaast mogen we Stan the Man als gastvocalist verwachten. Ook het repertoire is danig aan verandering onderhevig: Ska reggae, meer latin, een heuse Beyoncee medley, het zit er allemaal in. Natuurlijk mogen we ook de bekende Flat Out knallers weer verwachten. Want bovenal weet je dat als je naar een concert van deze Bergse band gaat, er een top feestje staat te wachten. “we hebben natuurlijk een stel mongolen als je naar de blazerssectie kijkt. Ik zie regelmatig mensen uit het publiek naar de mannen kijken met een blik van ‘Wat doen ze nou weer?’. Maar het zijn natuurlijk topmuzikanten”. Herman kan een brede grijns niet onderdrukken als hij aan z’n makkers denkt. En inderdaad, deze mannen dragen een groot deel bij aan de show, en vooral het aanstekelijke plezier dat altijd weer over slaat op het publiek. Daarin zit ook de grote kracht van de band. Met Khdiva en William heb je natuurlijk ook twee podiumbeesten die moeiteloos elk publiek in vuur en vlam zetten. En bij al dat geweld blijft één ding voorop staan: De muzikale kwaliteit van ieder lid van de band. “Ach Sonn, eigenlijk is er niets nieuws. We doen ‘gewoon’ weer ons ding”, vertelt Herman lachend. Maar ik weet beter. De band heeft al heel wat energie gestoken om de fans weer te verrassen met alles wat ze in hun mars hebben. En dat is héél veel!

Nieuwe Live DVD van Flat Out

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe live DVD van de band. De opnamen zijn gemaakt tijdens de laatste Krabbenfoor op de Grote Markt te Bergen op Zoom. De nieuwe DVD zal tijdens de nieuwjaarsconcerten te verkrijgen zijn. “Vooral het beeldmateriaal ziet er te gek uit”, wil Herman nog wel kwijt. Maar ook met de geluidskwaliteit zal het wel snor zitten, denk ik zo.

Nog even terug genieten van een eerder Nieuwjaarsconcert?