Lichtjestochten met muziek en straattheater binnenstad Bergen op Zoom.  Het kerstverhaal in een eigentijdse straattheaterproductie in de binnenstad van Bergen op Zoom, dat belooft de 2e editie van de kersttheatertocht gehouden op vrijdagavond 21 december a.s. Zangers, mimespelers en dansers brengen ‘de bekende sterren’ van de eerste eeuw tot leven in een één-uur-durende lichtjestocht langs zeven straattheaterscènes. Met artiesten als Linda Wagenmakers (Eurovisiesongfestival en “Miss Saigon”), Annet Kralt, Job van der Wal en Kwintet Vijf in Eén wordt de binnenstad het schouwspel van ‘de zoektocht naar dé mooiste stem van kerst…’. Vanaf het Zuivelplein vertrekt vanaf 18.45 uur elk kwartier een lichtjestocht langs de zeven punten op weg naar het eindpunt en gezellig verlichte binnenplein van het Markiezenhof. 

Gedurende een aantal uur wordt de binnenstad omgetoverd tot het decor van artiesten die het kerstverhaal tot leven brengen. Tientallen medewerkers en artiesten uit het land leggen deze weken de laatste hand aan de voorbereidingen om een onvergetelijke tocht neer te zetten. Een verhaallijn vertelt met bekende Nederlandse liederen, ondersteund door mime, dans, zang en theater neemt de reizigers mee op een ware ontdekkingsreis naar de boodschap van kerst.

Het is de tweede keer dat in Bergen op Zoom met kerst een straattheater in optocht vorm wordt opgevoerd in hartje winter. Uniek is ook het thema, dat in plaats van traditionele Kerstverhalen, Kerstmannen en cadeaus onder de boom de bezoekers meeneemt op zoek naar ‘de mooiste stem van kerst’. Natuurlijk feestelijk afgesloten met een prachtige ontvangst en slotconcert van Linda Wagenmakers op het binnenplein van het Markiezenhof, waar de tochtgangers zich kunnen warmen met warme chocolademelk en poffertjes.  

Vertrektijden Zuivelplein* :

Iedereen is welkom de optocht mee te lopen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven is aanbevolen via de website www.kersttheatertocht.nl op het tijdstip dat je het beste uitkomt. Om er een échte, feestelijke lichtjesoptocht van te maken, wordt aangeraden een lampion of lichtje mee te nemen. Let er even op, dat er geen vuur gebruikt mag worden in de lampion (lichtje op batterijen).  

  • 18.45 uur
  • 19.00 uur
  • 19.15 uur
  • 19.30 uur
  • 19.45 uur

Ontvangst is een kwartier voor aanvang van vertrektijd. De route verloopt via het Gouvernementsplein, de Wouwsestraat, het Sint Josephplein, de Lombardenstraat, de Grote Markt en het Beursplein naar het eindpunt, het binnenplein van het Markiezenhof. Daar staat een gezellig samenzijn en muzikaal optreden van Linda Wagenmakers garant voor gezelligheid en feest.