Met de VVV en SBM de Vastenavend ontdekken!  

Vastenavend is weer bijna aangebroken, tijd om wat te leren over dit culturele feest. VVV Brabantse Wal organiseert met SBM (Stichting Bezichtiging Monumenten) in januari en februari weer wandelingen met het thema Vastenavend. Waarom wordt Bergen op Zoom tijdens Vastenavend Krabbegat genoemd en wat is het verhaal van Mien d’n Os. En waarom dragen we toch altijd die rode zakdoek met vitrages. De antwoorden horen de deelnemers tijdens de wandeling en zij maken kennis met de locaties en monumenten die een belangrijke rol spelen tijdens Vastenavend.

Data

De 2-uur durende wandeling vindt plaats op 20 & 27 januari, 3, 6 & 10 februari. Op 6 februari wordt ook een bouwkot bezocht.  Die dag is het ‘Wagetjes Kijken’ en kunnen deelnemers ook een blik werpen op de wagens die meedoen met de optocht. De wandeling vertrekt om 14.30 uur vóór het Oude Stadhuis op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Deelname

Deelnamekosten bedragen 5 euro voor volwassenen en kinderen t/m 12 jaar betalen 2 euro. Dit bedrag is inclusief een Leutneutbon, hét betaalmiddel tijdens de Vastenavendperiode.

Grote groepen

Groepen van min. 10 personen kunnen telefonisch reserveren bij VVV Brabantse Wal, 0164-277482. Groepen kunnen in overleg ook op andere data voor de Vastenavendwandeling reserveren.