De stichting Vrienden van Lievensberg liet een wens in vervulling gaan. De Mytylschool  en de Peutergroep+ in Roosendaal vroeg en kreeg twee iPads, bestemd als hulpmiddel in de revalidatie en het onderwijs. De minicomputers werden vorige week uitgereikt door een delegatie van het bestuur van de Vrienden. Rika van Rijn, coördinator van het Revalidatieteam en gedetacheerd vanuit  het Lievensberg ziekenhuis, behandelt kinderen op de Mytylschool en van de Peutergroep+. “De iPads helpen de kinderen om beter te communiceren en om door middel van diverse apps sneller te leren. Zo kunnen kinderen leren om letters te schrijven door te swipen over het scherm. De iPads zijn ook handige hulpmiddelen voor het maken en doormailen van foto's. Zo kun je thuis laten zien waar je op school mee bezig bent. Omgekeerd kunnen de kinderen met hun eigen iPads laten zien wat zij in het weekend thuis hebben gedaan.”  

De Mytylschool  en NSWAC (Nederlandse Stichting voor Woon- en Activiteiten Centra) bieden in samenwerking met de revalidatieafdeling van het  Lievensberg ziekenhuis onderwijs, opvang en begeleiding aan kinderen met lichamelijke beperkingen, meervoudige beperkingen en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Voor deze kinderen is in het reguliere onderwijs, peuterspeelzalen en kinderopvang weinig tot geen plek voor goed onderwijs en goede begeleiding. De school werkt veel met thema’s. Momenteel is communicatie, en de hulpmiddelen daarvoor, een project op de school. De iPads geven hieraan een toegevoegde waarde.

 De Stichting Vrienden van Lievensberg ondersteunt projecten die bijdragen aan de gastvrijheid en patiëntvriendelijkheid van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom.