Een goed doel bedienen vanuit erg persoonlijke ervaringen! Wie kent ondertussen niet het verschijnsel ‘Fietsen ten behoeve van de Kankerbestrijding?’ Het is een nobel streven om Alpe d’Huez met de fiets te beklimmen en zo geld op te halen voor het KWF. 

Het verhaal neemt een totaal andere wending als de ervaring, of moeten we zeggen aanvaring, met kanker zo dichtbij komt en zo persoonlijk wordt. Het overkwam Jack van Loenhout, de bekende Bergse muzikant. Bassist Jack van loenhout (Missbehaviour,Elfish and the Fishbones,The real thing), was in de wolken met de zwangerschap van zijn vrouw Reina. Helaas werd tijdens de zwangerschap kanker bij Reina geconstateerd. Ze bracht nog wel een prachtige gezonde dochter op deze wereld, met de mooie naam Yara. Helaas is Reina slechts een paar maanden daarna gestorven aan de ziekte kanker.

Leven en dood zo dicht bij elkaar, en een geweldige klap voor de jonge vader Jack. De klap kwam ook hard aan bij de familie en vrienden van Reina en Jack. Het stimuleerde de vader van Reina, Lauw Boeren, om dit jaar op 5 juni mee te doen aan de actie AlpeD’uzes. Het is zijn tribuut aan zijn overleden dochter door te trachten zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar kanker. Om de nodige sponsors te verkrijgen en dus zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen wordt op 24 februari een benefietconcert georganiseerd. Het zal plaats vinden in Vestzaktheater Het Zwijnshoofd vanaf 15:30 uur. Kaarten à €7,50 zijn verkrijgbaar bij: Het Vestzaktheater, De Waterput, VVV Brabantse Wal en Primera Niels van Elzakker, Hoogerheide.

Niemand minder dan Jack van Loenhout zelf zal acte de presence geven door maar liefst in drie bands te spelen: TRT, Broot en ElFish. Elke band zal één set spelen, waarbij tussendoor telkens een gastoptreden zal plaatsvinden. Dit geheel wordt op een support-talk aan elkaar gepraat door speaker Bas van Oevelen!

Nu is het natuurlijk zaak om Lauw Boeren en Jack van Loenhout zoveel mogelijk te ondersteunen bij hun streven geld op te halen. Lauw wacht natuurlijk nog de uitdagende taak om zo vaak mogelijk die Nederlandse berg in de Alpen te beklimmen. Maar het zou een geweldige opsteker betekenen als het benefietconcert op zondag 24 februari aanstaande helemaal uitverkocht was. Als je contact hebt met de naaste omgeving van Jack en Lauw, begrijp je pas hoe diep het verlies ligt, en hoe gemotiveerd ze zijn om tot een mega resultaat te komen.

Hierbij dus de oproep aan iedereen om naar het Zwijnshoofd te komen en beide mannen je steun te geven. Zodat ze met trots terug kunnen kijken en kunnen zeggen:”Deze is voor jou Reina’.