De deelnemende teams aan de Roparuneditie 2014 komen op maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) door Bergen op Zoom. De stichting Vrienden van Lievensberg deelt op de Zuidsingel ontbijtjes uit aan de passerende teams. Vereniging Roparun doorkomst Bergen op Zoom doet er alles aan om de teams een fantastische doorkomst te bieden. Het is voor de Vrienden van Lievensberg een voorrecht om bij de doortocht aanwezig te zijn. Vorig jaar heeft het enthousiasme van alle teams grote indruk gemaakt. Dit jaar draagt de Vrienden de Roparunteams opnieuw een sportief warm hart toe.

Estafetteloop

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer: van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie en halen daarmee geld op voor mensen met kanker. De Roparun van 2014 vindt plaats in het Pinksterweekeinde, met de start op zaterdag 7 juni en de finish op maandag 9 juni.

Een aantal enthousiaste bestuursleden en vrijwilligers van de Vrienden is maandagochtend al vroeg op de Zuidsingel aanwezig om ‘krentenbollen van Lievensberg’, repen, fruit en melk aan te reiken.

 

Giften

De Vrienden ontvangt al diverse jaren giften van de Roparun. Vanuit deze giften heeft de stichting Vrienden van Lievensberg een aantal wensen van het ziekenhuis voor de behandeling van oncologische patiënten kunnen realiseren, zoals de workshop ‘Goed verzorgd, Beter gevoel’, een chemostoel, relaxstoelen en hoofdhuidkoelers, materialen die worden ingezet tijdens chemokuren.

 

FOTOBIJSCHRIFT

Bestuursleden en vrijwilligers van de Vrienden van Lievensberg delen op  maandagochtend 9 juni een ontbijtje uit aan de passerende Roparunteams.