Onthulling Mozaïekbank Gageldonk West!

Een idee van twee vrouwen voor een bankje in de wijk groeide uit tot een heuse mozaïekbank waar vrijwilligers met plezier aan hebben mee gewerkt. Mede dankzij een bijdrage uit het bewonersbudget ‘Onze Wijk Gageldonk West’ kon dit gerealiseerd worden.

In oktober 2012 hebben een groep vrijwilligers uit de wijk Gageldonk west er een start gemaakt met de mozaïekbank en hij is af! Dat moet natuurlijk gevierd worden met een onthullingfeestje! Bent u benieuwd hoe het eruit ziet? Kom dan een kijkje nemen.

 De onthulling zal plaats vinden op vrijdag 21 juni om 15.30 uur op de kruising van de Kastanjelaan en Gentiaanstraat/ Piusplein op de hoek bij de kerk. Daarna wordt u uitgenodigd om dit te komen vieren met een hapje en drankje aan Piusplein 5 (naast bakkerij Wilbrink)waar de locatie van Onze Wijk, Ons Thuis gevestigd wordt. Hier kan je men straks 2e hands boeken en speelgoed lenen en andere mensen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie.

Nu de eerste bank af is, starten we met de voorbereiding van de tweede bank die nog gepland stond. We willen de mensen die zich betrokken voelen bij de wijk Gageldonk West graag bij het ontwerp en mozaïeken van de nieuwe bank betrekken. We zijn nu bezig met het verzamelen van ideeën voor het ontwerp voor de nieuwe bank. Het ontwerp moet te maken hebben met de wijk Gageldonk West.

Heb jij een leuk idee of wil je zelf een ontwerp maken? Mail je idee dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan op zaterdag 8 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur ook naar het Vijverbergfestival in het Vijverbergpark komen. We hebben daar een kraampje met ideeënbus waar je het idee of ontwerp kan inleveren.

Achtergrond:

Bewonersbudget 40+ Gageldonk West.

De bewoners van Gageldonk West hebben van de landelijke overheid in 2010 een bedrag van €100.000 euro gekregen voor bewonersinitiatieven omdat hij vindt dat bewoners een belangrijke rol in hun wijk spelen. Het ministerie heeft het geld beschikbaar gesteld om bewoners te stimuleren actief bij te dragen aan de sfeer en uitstraling van de buurt. Het budget wordt beheerd door bewoners in een zogenaamde regiegroep. Zij beoordelen de aanvragen die van bewoners uit de wijk binnenkomen. In Gageldonk West zijn er de afgelopen twee jaar verschillende initiatieven uitgevoerd. Er is nog geld over voor goede ideeën. Voor meer informatie en contact kijk op www.onzewijkgageldonkwest.nl.