Ze hebben er heel hard voor gevochten. Het hele jaar streden ze mee aan de top. Maar het blijft toch altijd spannend waar je staat op de laatste dag van de competitie.

Voor Bergen op Zoom was er goed nieuws op donderdagavond 30 mei. De thuiswedstrijd werd met 1 – 0 van Deurne gewonnen. En omdat de uitwedstrijd ook al met 2 – 5 was gewonnen mocht de champagne ingeschonken worden. De wedstrijd was moeizaam, erg moeizaam zelfs en het lange seizoen en de spanning deden zich gelden. Hoe anders was dat aan het begin van het seizoen. De promovendus vanuit de tweede klasse viel juist op met sprankelend voetbal dat niemand in de eerste klasse had verwacht van deze nieuwkomer. Maar al na enkele wedstrijden was duidelijk dat de Bergse ploeg in deze nieuwe klasse niet meedeed voor het knikkeren zelf. Ze gingen voor de bovenste regionen en dat zou de tegenstander weten. Nu is het altijd maar de vraag hoe lang een debutant in een nieuwe klasse zich handhaaft naarmate het seizoen vordert. Maar achteraf mag je zeggen dat DOSKO absoluut een verrijking van de competitie was. Zo’n 1.300 toeschouwers mochten op de dertigste van de vorige maand mee juichen nadat het laatste fluitsignaal geklonken had. Als je de supporters mag geloven kan het nog veel verder bergopwaarts, zoals Frans Delrue in de vorige editie uitsprak. De thuishaven van de Bergenaren was dan ook één groot rood-geel feest.  En dat feest werd nog een tijdje doorgezet in de kantine op sportpark Meilust. Natuurlijk moest Bergen op Zoom nog een keer officieel vernemen dat één van hun voetbalteams een belangrijke mijlpaal heeft behaald. Op donderdag 13 juni werd het eerste team opgepikt op Meilust met een bus, allereerst voor een ritje door de stad. De mannen waren dol enthousiast en vierden nog maar eens hun feestje. Dit soort feestjes verveelt nooit. Daarna ging de tocht door het Bergse centrum naar Delphi op de Grote Markt. Want ook de hoofdsponsor had genoten van dit jaar en besloot op deze wijze het seizoen officieel af te sluiten. DOSKO, nogmaals gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

DOSKO – PSV: een mooi plaatje

Op zaterdag 6 juli speelt DOSKO om 16:00 uur een oefenwedstrijd tegen PSV. De club, komende seizoen zal uitkomen in de hoofdklasse, ontvangt het vernieuwde PSV van trainer Philip Cocu. Voor DOSKO is het ontvangen van PSV een lang gekoesterde droom. Het bestuur wilde de oefenwedstrijd al plannen toen DOSKO in 2008 100 jaar bestond, maar destijds was het niveau van DOSKO (3e klasse) te laag. Nu de club de laatste 3 seizoenen 3 keer op rij gepromoveerd is en volgend seizoen uitkomt in de hoofdklasse, wist het bestuur wel overeenstemming te bereiken met PSV. Voor PSV is de wedstrijd tegen DOSKO de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen en tevens de enige wedstrijd tegen een amateurvereniging. Phillip Cocu, de opvolger van Dick Advocaat, wil een nieuwe lijn uitzetten, waarbij jonge talenten meer kansen krijgen. PSV kende de afgelopen seizoenen ups en downs, maar wist de positieve momenten maar zelden om te zetten in blijvend resultaat.

even een kijkje op de rondrit?