Jazz 4-Good: zaterdag 24 augustus is het weer zover. De Ronde Tafel 137 organiseert dan de zevende editie van het Jazz 4-Good festival in Willemstad. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Voedselbank Goed Ontmoet. Dit jaar is de Stichting Cultuur Moerdijk bij de organisatie aangeschoven om een workshop te organiseren voor jongeren in de regio.

Wat is Jazz 4-Good?

De Ronde Tafel 137 Steenbergen organiseert ieder jaar in Willemstad het Jazz 4-Good festival om de gehele opbrengst daarvan te schenken aan een goed doel: dit jaar dus Voedselbank Goed Ontmoet. Op 24 augustus wordt vanaf 21.00 uur in vrijwel alle Willemstadse horecagelegenheden levende jazz ten gehore gebracht door topartiesten uit de Nederlandse jazz-scene.

Wat doet Stichting Voedselbank Goed Ontmoet?

Deze Voedselbank voorziet wekelijks meer dan 1.500 mensen in de regio van een gratis voedselpakket. Naast de 150 vrijwilligers heeft de Voedselbank ook sponsors nodig: leveranciers van het voedsel en financiële sponsors. De jaarlijkse begroting bedraagt namelijk € 95.000, bestaande uit kosten voor brandstof, energie, huur, kantoorbenodigdheden, enzovoort. U leest meer over de Voedselbank op www.goedontmoet.com.

Workshop Jazz voor de jeugd van tegenwoordig

De Stichting Cultuur Moerdijk hebben contact opgenomen met de Ronde Tafel om financieel en organisatorisch te ondersteunen. Stichting Cultuur Moerdijk heeft als doel jongeren te enthousiasmeren over de jazz van tegenwoordig. Dankzij de stichting Cultuur Moerdijk is er een workshop ‘Jazz van tegenwoordig’ in de aanloop naar het festival. Deze workshop wordt gegeven door de jonge Roosendaalse bassiste Sanne Verbogt.

De workshop is gericht op ‘de jeugd van tegenwoordig’ tussen de 8 en 18 uit Willemstad en de gemeente Moerdijk, die een instrument bespelen of interesse hebben in muziek. Een jazz liedje wordt een opzwepende dance beat of een andere stijl dat populair is op dit moment.
Deze workshop zal, naast het veel spelen van de band, ook veelal interactief zijn. Iedere deelnemer zal mee mogen denken, geen saaie les! De workshop is gratis en openbaar.

Programma

De bassist Ton van der Kolk stelde een eigentijds programma samen met jazz van nu.

 

Bruut! - door Radio 6 uitgeroepen tot Soul & Jazz Talent

Bl3nder ft. Def P - Nederlandse bekende jazz musici met een bekende rapper

Organ Tonation - hippe hammond jazz

The Jazz Junkies - DJ act met vinyl jazz

Busquito’s - eigentijdse jazz loop orkest.

Uitgebreide info over de bands: http://www.jazz4good.nl/programma/