Stadshistoricus Yolande Kortlever, schrijft een beknopte geschiedenis van Bergen op Zoom. Het boek geeft een overzicht van de geschiedenis van Bergen op Zoom van prehistorie tot heden.

Wanneer is Bergen op Zoom ontstaan? Waarom kende de stad in de late middeleeuwen een ongekende bloeiperiode? Wie waren de heren, markiezen en markiezinnen? Hoe werd Bergen op Zoom een vestingstad en kwam zij aan de eervolle bijnaam La Pucelle?

In Bergen op Zoom, een stadsgeschiedenis in vogelvlucht is het antwoord te vinden op deze en andere vragen. Aan de hand van onderwerpen als stadsontwikkeling, economie, oorlog en vrede, religie, onderwijs en sociale zorg komt de Bergse geschiedenis tot leven.

De eerste beknopte geschiedenis van Bergen op Zoom werd in de 18e eeuw geschreven door Jean Faure. In 2010 werd dit boek opnieuw uitgegeven, voorzien van een vertaling. Met het boek Bergen op Zoom, een stadsgeschiedenis in vogelvlucht publiceert Quist Boeken in samenwerking met Het Markiezenhof een overzicht van de geschiedenis van Bergen op Zoom. Het is een populairwetenschappelijke uitgave, ingedeeld in tijdvakken die van toepassing zijn voor Bergen op Zoom en bestemd voor een brede doelgroep.

De auteur van dit boek, Yolande Kortlever, is stadshistoricus van Bergen op Zoom en werkzaam bij Het Markiezenhof. Met haar vlot geschreven en rijk geïllustreerde boek wordt een lang gekoesterde wens vervuld van veel Bergenaren.

 

Het boek is te koop bij Quist Boekhandel en Het Markiezenhof voor € 19,90.