Dermatologisch centrum dermaTeam BV heeft een eigen app gelanceerd. De app, ontwikkeld door dermatoloog dr. M.Tjioe, biedt informatie over het behandelcentrum en de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen aan de dermatologen van dermaTeam. De app, geschikt voor smartphone en tabletcomputer, is gratis en naar verwachting vanaf volgende week te downloaden via de App Store van Apple en nu al via de Play Store van Google.

 

dermaTeam BV is een initiatief van de dermatologen van het Lievensberg ziekenhuis. Zij hebben naast een praktijk in het ziekenhuis in Bergen op Zoom, een zelfstandige behandelcentrum in Middelburg met nevenvestigingen in Goes en Vlissingen. De dermatologen lopen als medici voorop als het gaat om het toepassen van digitale ontwikkelingen. Zij zijn al jaren actief op internet met de interactieve websites Huidconsult.nl en Dermateam.nl.  Daarnaast meldt dermaTeam regelmatig actuele informatie via een eigen Facebookpagina, Twitter- en LinkedIn-account.

 

Videoconsulten
Recent zijn de dermatologen gestart met een pilot voor videoconsulten. De dermatologen dr. D. van Gerwen en dr. M. Tjioe ontwikkelden zelf, vanuit hun praktijkervaring, de software voor deze webapplicatie. De komende tijd wordt ook dit systeem geschikt gemaakt voor smartphones en tablets. Tijdens de videoconsulten kunnen patiënten thuis, vanachter hun computer-met-webcam, de dokter spreken tijdens een vervolgconsult. Deze vorm van een medisch specialist consulteren wordt sinds dit jaar vergoed door zorgverzekeraars. Binnenkort gaan ook andere medisch specialisten van het Lievensberg ziekenhuis met webcamconsulten aan de slag en ook patiënten van dermaTeam Middelburg kunnen binnenkort gebruikmaken van deze vorm van vervolgconsulten.
Van Gerwen: “Inmiddels hebben diverse ziekenhuizen interesse getoond in onze (webbased) software. Ook voor huisartsen die webcamconsulten willen toepassen in hun praktijk, is dit systeem heel geschikt.” De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), groot voorstander van videoconsulten, heeft inmiddels laten weten het initiatief van de dermatologen van harte toe te juichen.