Op donderdag 19 december worden in Gebouw-T de Bergse sportvrouw,  -man, - ploeg van 2013 gekozen en wordt de Christ van Wijk aanmoedigingsprijs uitgereikt. Met de verkiezingen wil de Gemeente Bergen op Zoom sporters met een bijzondere prestatie eren en sporten en bewegen stimuleren. Gedurende de avond zijn spectaculaire demonstraties van fanatieke sporters. Na het uitbrengen van een toost op de winnaars kan er worden nagepraat en gefeest tijdens een gezellige Afterparty.

Programma

De avond begint om 20:00 uur. Gebouw-T is open vanaf 19:30 uur. De verkiezingen draaien natuurlijk om de sporters, maar is ook een avond waarop een sportvrijwilliger en een seniorsporter worden gehuldigd. Voor deze prijs komen alleen sporters vanaf 50 jaar in aanmerking. De prijzen zullen worden uitgereikt door speciale gasten.

Aanmelden kan vanaf nu

Alle sportverenigingen hebben onlangs een aanmeldingsformulier ontvangen. Het aanmeldingsformulier en verdere informatie is ook te vinden op www.sportverkiezingenboz.nl.

Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die geen lid zijn van een plaatselijke vereniging en die menen in aanmerking te komen voor een titel of prijs kunnen zich ook aanmelden. De kandidaten die worden aangemeld moeten de prestaties hebben geleverd tussen 1 november 2012 tot  1 november van dit jaar. Kandidaten aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 1 november. Voorzitter commissie Sportverkiezingen Loes Franken:”We kijken met trots en voldoening terug op de vorige editie. We proberen ieder jaar de organisatie door te ontwikkelen en te groeien. Dit jaar wordt onze website onder handen genomen. De nieuwe versie gaat binnenkort het internet op. We hopen op veel aanmeldingen met goede kandidaten, zodat er echt te kiezen is.”

Commissie Sportverkiezingen Bergen op Zoom

De commissie Sportverkiezingen kiest jaarlijks de sportvrouw, - man, - ploeg, seniorsporter en vrijwilliger van het jaar en moedigt een sporter aan met de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. In 2013 voor de 37e keer. De verkiezingen zijn in 1976 voor het eerst georganiseerd. De commissie bestaat uit zes personen en is geïnitieerd door de gemeente Bergen op Zoom om de sporttitels in Bergen op Zoom te bepalen en de uitreiking te organiseren. De commissie werkt met subsidie van de gemeente en met bijdragen van sponsoren. Het winnen van de sportprijs en de daarmee verbonden ambassadeursfunctie dient sportstimulerend te zijn voor andere (potentiële) sporters.

FOTO: Op de bijgevoegde foto staan de winnaars van 2012.