Wethouder Linssen doorkruist West-Brabant per tuk tuk op Actiedag NUL Verkeersdoden Brabant.

Regionaal verkeersveiligheidsambassadeur wethouder Linssen van Bergen op Zoom reist woensdag 23 oktober met een tuk tuk naar zes scholen in West-Brabantse gemeenten. Hij geeft op deze manier het startsein voor de kaartenactie ‘Pa! Ma! Is mijn verlichting in orde?’ West-Brabantse gemeenten dragen zo bij aan de Brabantse Actiedag voor NUL Verkeersdoden en komen in actie voor verkeersveiligheid. Naast wethouder Linssen reizen plaatselijke verkeerswethouders ook een stukje mee in de tuk tuk.

Zes gemeenten

Om half 9 begint de aftrap van de kaartenactie met een tuk tuk bezoek aan basisschool Het Kompas in Bergen op Zoom. In de loop van de ochtend reist de tuk tuk ook naar basisschool De Meulenrakkers in Ossendrecht, basisschool De Gezellehoek in Roosendaal en voortgezet onderwijs school ’t Ravelijn in Steenbergen. ’s Middags zijn de voortgezet onderwijs scholen Prinsentuin in Oudenbosch en Munnikenheide College in Rucphen aan de beurt. In de zes samenwerkende gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Steenbergen, Halderberge en Rucphen vinden ook lokale verkeersacties plaats.

Kaartenactie

Ambassadeur Linssen geeft op de scholen de aftrap voor de regionale kaartenactie door de eerste kaart te overhandigen: ‘Pa! Ma! Is de verlichting van de auto in orde? Wil je ook even kijken of mijn fietsverlichting het goed doet? Cool, zo kan ik veilig fietsen!’ Onderwijs, Ondernemers en Overheid dragen verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid van kinderen. Maar Ouders zijn de vierde ‘O’: ook zij dragen bij aan de veiligheid. Deze kaartenactie levert een bijdrage aan de bewustwording daarvan. Alle leerlingen van de groepen 8 en klassen 1 en 2 ontvangen een kaart. Er zijn posters beschikbaar om op te hangen bij bijvoorbeeld scholen en sportclubs.

Campagne

De campagne NUL Verkeersdoden Brabant is in 2012 van start gegaan en focust de komende jaren op de grootste risicogroepen in het verkeer: jongeren, fietsers en senioren. 2013 is het Jaar van de fietser. 22% van alle dodelijke verkeersongevallen betreft een fietser. Dit jaar staan vijf thema’s centraal in de campagne: de gevaren van de dode hoek bij vrachtauto’s, verkeersveiligheidsanalyse van de (fiets)infrastructuur, e-bike trainingen, veilige fietsroutes van en naar school en goede fietsverlichting met de actie ‘ik wil je zien’.

 

NUL verkeersdoden is te volgen via twitter @nvdbr en facebook/nulverkeersdodenbrabant of op www.nulverkeersdodenbrabant.nl.

Aankomst tuk tuk

Adres

Passagiers tuk tuk

Vertrek tuk tuk

8.30 uur

Het Kompas

Galenuslaan 1

4624 XE Bergen op Zoom

Ambassadeur T. Linssen

8.50 uur

9.35 uur

De Meulenrakkers

Meulenberg 6

4641 CL Ossendrecht

Ambassadeur T. Linssen

9.55 uur

10.40 uur

De Gezellehoek

Rodenbachlaan 31

4707 NH Roosendaal

Ambassadeur T. Linssen

Wethouder H. Verbraak

11.00 uur

11.40 uur

’t Ravelijn

Ravelijnstraat 2a

4651 DT Steenbergen

Ambassadeur T. Linssen

Wethouder L. Heijmans

12.00 uur

13.00 uur

Prinsentuin

Groene Woud 54a

4731 GV Oudenbosch

Ambassadeur T. Linssen

Wethouder B. Suijkerbuijk

13.25 uur

14.00 uur

Munnikenheide College

Bosheidestraat 1

4715 RD Rucphen

Ambassadeur T. Linssen

Wethouder Lazeroms

14.25 uur