“Dit wordt een mijlpaal Sonn. We hebben maar liefst 11 InStore optredens gepland staan op Record Store Dag aanstaande 19 april.” Dit was het bericht dat ik van Gilly Verrest, Mister Waterput zelf, te horen kreeg.

Mijn oren staan direct gespitst. Want als Gilly zo’n opmerking plaatst dan belooft dat heel wat. Niets voor niets staat de programmeur van Gebouw T bekend om zijn netwerk in de muziekwereld. Natuurlijk vraag ik hem welke interessante muzikanten ons te wachten staan. “Ik zal er enkele belichten: Erickson Delcroix (ex Zita Swoon + Lais), bekend geworden van de succesvolle film “Broken Circle Breakdown”. In België is dit inmiddels mega, hun laatste tour was dan ook volledig uitverkocht. Dans Dans bestaat uit Bert Dockx (Flying Horseman), Fred Lyenn (Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona). Dit trio wisselt garage jazz af met psychedelische blues. Dit is een van de beste Belgische (live) bands van dit moment. Ben er zeker van dat dit erg groot gaat worden. Alleen moet het grote publiek dit nog ontdekken, maar dit is een kwestie van tijd. Marike Jager heeft zojuist haar nieuwe album “The Silens Song “uitgebracht. Prachtige donkere mooie liedjes. Twee jaar geleden stond Marike ook al in de waterput. Als dit optreden net zo mooi wordt als toen, gaat het een mooie middag worden.” Zo gaat het nog wel even door. Maar er is nog meer te doen. “Verder hebben we dit jaar voor het eerst een zogenaamde Pop Up Store (bosstraat 27) aan de overkant van de waterput.

Dit doen we samen met poppodium Gebouw-T. Hier kunnen bezoekers zich even terug trekken voor een hapje en een drankje, en er zullen nog enkele verrassingen zijn.” Ik kan me nog de vorige edities van RSD herinneren. Net als toen zullen de muzikanten ook nu tijd hebben voor een praatje en een handtekening. Het belooft dan ook een drukke en zeer leuke dag te worden. “Waarom ben je er destijds aan begonnen”, vraag ik Gilly. “RSD is begonnen in de USA, en later overgewaaid naar Europa. We zijn in NL begonnen met een klein aantal zelfstandige winkels. De reacties waren enorm goed, inmiddels zijn er meerdere winkels aangesloten.”Aldus het antwoord. Natuurlijk wil ik weten wat Gilly er zelf van verwacht. “Heel lastig Sonn. Ik hoop dat de dag soepel verloopt en dat de mensen het naar hun zin hebben. En verder kan ik je vertellen dat wij van de Waterput nog heel lang met veel plezier en enthousiasme door gaan ;-)”

Spetterend optredens

Het programma ziet er als volgt uit op 19 april in De Waterput:

10:15 Reena Riot (BE),

11:00 Erickson Delcroix (BE),

11:45 Id!ots (BE),

12:30 Intergalactic Lovers (BE),

13:30 Dans Dans (BE),

14:30 Happy Camper,

15:30 Tangarine,

16:30 Marike Jager,

17:15 Clean Pete + Anne Soldaat,

18:00 Mintzkov (BE),

19:00 Sky Pilots.

even terugkijken naar één van die gezellige intieme InStore optredens?