Café Die Twee presteert het weer - Een motorfestijn waar jong en oud van geniet: Rat Bike Day.

Bikes, motorfietsen, motors, brullende fietsen, noem het zoals je wilt maar de tweewielers zijn in Nederland nog altijd ruim vertegenwoordigd. Café Die Twee staat niet alleen bekend om de lekkeer muziek, maar zeker ook om de tweewielers die regelmatig de aandacht krijgen. Deze Rat Bike Day geeft juist die motorfietsen een plaats waarvan de eigenaren lak hebben aan gepoetst chroom.

Een RatBike is een motorfiets die een speciale status heeft, of moeten we dat zeggen van de eigenaar? Er wordt niet gepoetst, het gaat niet om het uiterlijk maar het gaat juist om de functionaliteit. Juist het ontbreken van het showmodel wordt een eigen stijl waar juist veel mensen op af komen. Het merk maakt niet meer uit, het gaat er om wat je met je bike wilt doen waarbij je totaal geen opsmuk nodig hebt.

Een motorfestijn kan niet zonder muziek, en wat dat betreft heeft Café Die Twee een reputatie hoog te houden. Niemand minder dan de rock band Nytrox wist het publiek de hele middag te vermaken. Stevige rock nummers wisten de gasten te boeien. Het gunstige weer maakte het ook mogelijk dat de trailer voor de live bands heel lang de verdiende aandacht kregen. Het was weer een mooie middag bij Die Twee!

Daarmee was de dag nog niet klaar. In de Bergse binnenstad was een dode te vinden. Deelnemende groepen aan het 'Moordspel' moesten vervolgens een aantal horecazaken bezoeken waar sleutelfiguren getuigenverklaringen aflegden. Men mocht ze ondervragen en proberen om allerlei details te weten te komen. Vervolgens was het de bedoeling om aan te geven wie de dader was. Tot slot kwam iedereen samen in Café De Markies waar uiteengezet werd hoe de moord heeft kunnen plaatsvinden, welke rol de karakters gespeeld hadden en ten slotte..... wie de moord gepleegd had. Het was dan ook bomvol in De Markies want iedereen wilde weten wat er gebeurd was en of ze het wel goed geraden hadden. Al bij een een geweldige middag.