Op zaterdag 17 mei 2014 vindt de eerste Rabobank Vrijwilligersdag ‘Samen sterker!’ plaats, waarbij medewerkers, (ledenraads-)leden en de Raad van Commissarissen van Rabobank Het Markiezaat een dag vrijwilligerswerk doen in het werkgebied van de bank. Rabobank Het Markiezaat en nog elf Rabobanken uit de kring Zuidwest Nederland richten zich vanaf 2014 in het bijzonder op het stimuleren van zorg en leefbaarheid in hun regio. Dit thema past uitstekend in een tijd waarin ‘de vergrijzing’ en ‘de participatiemaatschappij’ veelbesproken onderwerpen zijn.

 

Wat gaan we doen?

Op 17 mei bundelt Rabobank Het Markiezaat in verschillende gebieden de krachten om goede lokale initiatieven te ondersteunen. Denk hierbij aan het zomer klaar maken van een terras van een woonvoorziening, het organiseren van een high tea voor ouderen of het koken bij Fort Smakelijk voor honderd gasten. De Rabobank ondersteunt deze initiatieven omdat hierdoor de samenleving goed blijft functioneren.

Samen sterker!

De vrijwilligersdag laat iedereen ervaren hoe laagdrempelig en leuk het is om vrijwilligerswerk te doen en het brengt iedereen dichter bij elkaar. Bovendien maakt Rabobank Het Markiezaat zo haar coöperatieve betrokkenheid en onderscheidend vermogen meer zichtbaar en voelbaar. We gaan op 17 mei met tachtig personen op pad. Samen bereik je nou eenmaal meer dan alleen!