“De Maagd is van ons allemaal” - Het is een krachtige uitspraak van directeur Cees Meijer. Een uitspraak die steeds meer kracht krijgt want ook in het nieuwe seizoen is de betrokkenheid van andere partijen steeds duidelijker.

Ik ben de gast van Erik de Rooij (programmeur), Ans Goorden (PR) en Cees Meijer omdat zij weer heel wat te vertellen hebben over het nieuwe seizoen. Erik is dol enthousiast:”We hebben het afgelopen seizoen heel goed gedraaid en we verwachten dat het nieuwe seizoen minstens te evenaren. We zien met name een groei bij de kleine zaal van het CKB. Het publiek heeft het nu echt ontdekt en dat betekent artistiek gezien een hele uitbouw van het programma.” Binnenkort zal het inmiddels bekende dikke programmaboek weer beschikbaar zijn. Je kunt dan thuis op je gemak bekijken wat van jouw gading is want het aanbod is weer uitermate breed. Wat dacht je van Mary Black die haar Farewell Tour houdt waarbij ze ondersteund wordt door haar dochter Roisin, of ‘Agnes van God’ met o.a. Willeke van Ammelrooy? Maar ook Herman van Veen, een avond met Dorus, en zelfs de première Glass van Isabelle Beernaet kunnen we in de Maagd verwachten. Het duizelt mij als ik de stroom namen voorbij hoor komen. De beste acts die Nederland te bieden heeft, maar ook wonderlijke en bijzondere buitenlandse acts weten inmiddels De Maagd te vinden. Alle drie hebben ze hun persoonlijke voorkeur, maar ik merk dat ze erg trots zijn op het geheel. “Zo komt Stef Bos hier monteren als hij zijn try out houdt.”  Ans weet me nog meer te vertellen:”We krijgen steeds meer groepsbezoek, zo komen er hele bussen voor rijden.” Ook Cees is er erg trots op:”Ik ben er apetrots op hoe de medewerkers ons nieuwe concept hebben omarmd en opgepakt. We zetten dit door in het nieuwe seizoen.” Ik merk dat steeds meer groepen en verenigingen De Maagd weten te vinden voor hun eigen voorstellingen. “De Maagd is van ons allemaal en we kunnen nog veel meer bieden. We hebben de expertise om van elk evenement een geweldige gebeurtenis te maken.” Aldus Cees die verder nog aangeeft dat het bezoekersaantal met 20 % gestegen is. En dat is een geweldige prestatie in het huidige economische klimaat. “We groeien in de cultuurvisie en hebben nog heel veel te bieden.” Dat dit zeker waar is kun je zien op www.demaagd.nl of in het nieuwe programmaboek dat binnenkort op je deurmat ligt. 

Eigenlijk is er nog veel meer te vertellen. Zo heeft Ans nog wel wat nieuwtjes:"We hebben allerlei nieuwe arrangementen, zoals een nageniet-arrangement, high tea, surprise evenement voor kinderen, VIP arrangement." Ook vernoemt ze het Meet4Contact. Dit is voor mensen die weliswaar in hun eentje op weg gaan, maar graag in het theater andere mensen ontmoeten om in gezelschap de voorstelling te beleven. Ook nieuw is dat je voortaan gewoon via je tablet of mobiel kunt reserveren. "Vanaf september hebben we ook het zogenaamde 'Theatertafelen', dat doen we in samenwerking met een aantal Bergse restaurants." Ik hoor heel wat nieuwe dingen voorbij komen, zoals onder andere 'zeteltjes sparen' of wel een spaarsysteem waarbij elk bezoek aan het theater je punten (zeteltjes) oplevert die je naderhand weer kunt inzetten bij een nieuw bezoek. Kortom het gaat lekker met De Maagd. Dat blijkt overigens ook uit een enquête onder de bezoekers waar een kleine 85 % aangeeft zeer tevreden te zijn over De Maagd. In het gastenboek staat onder andere te lezen dat mensen niet alleen de shows geweldig vinden, maar zeer zeker ook onder de indruk zijn van het gebouw op zich.  

We kunnen zo uren doorpraten want ik zit tegenover drie zeer enthousiaste en gedreven mensen. Het is duidelijk dat 'Onze Maagd' in de lift zit en wederom in een aansprekend en bijzonder programma voorziet voor het nieuwe seizoen. Voor elk wat wils en met een hele lage drempel. Tot ziens dus bij één van de voorstellingen van De Maagd.

Foto: van links naar rechts: Erik de Rooij, Ans Goorden en Cees Meijer.

foto's van de artiesten komen van de site van De Maagd