Zeker de moeite waard - Als ik er even tussenuit wil dan is Zeeland voor mij één van mijn favoriete tochtjes. Bergen op Zoom is immers de plaats waar Brabant Zeeland kust, dus we zijn er in een oogwenk. Meestal kies ik de oude Zeeuwse weg. Het is een rustige weg waar normaliter weinig verkeer te vinden is dus je kunt lekker rustig aan doen. En dat wil ik wel want er is namelijk heel veel te zien, als je maar de moeite neemt om te kijken.

Veelal wil ik ook wel veel water zien, dus meestal kies ik achter Krabbendijke de richting van Yerseke. Lekker door de polders rijden en dan natuurlijk kunnen we de haven van Yerseke niet overslaan. Even over het water kijken, de boten in de haven zien en de werf natuurlijk. Dan gaat het aan op Wemeldinge omdat je daar zo lekker lang langs de Oosterschelde kunt blijven rijden. Er is dikwijls veel verkeer op het water dus even een tussenstop kan geen kwaad. Even verderop ligt Kattendijke. Het is echt zo'n verborgen Zeeuws dorpje waar je eens je tijd voor moet nemen om doorheen te rijden. Oude boerderijen en een fraai Zeeuws landschap staan je wel te wachten. Als je eenmaal de Goese Meren voorbij bent moet ik een keuze maken. Ga ik direct op Vlissingen op aan, of kies ik de 'Zeelandbrug' op weg naar Zierikzee? Het maakt eigenlijk niet uit, het rondje gaat rechtsom of linksom. Van Zierikzee naar Neeltje Jans om via Oost-Kapelle richting West-Kapelle te rijden. Uiteindelijk kom je toch wel op de boulevard van Vlissingen. Als je eerst Vlissingen pakt, neem je de omgekeerde route en rij je voorbij Zierikzee naar Bruinisse om via Tholen weer naar Bergen te keren. Ik maak dit tochtje minimaal 5 tot 10 keer per jaar met de auto of met de motor. En altijd weet ik weer binnenweggetjes te vinden waar ik nog nooit gereden heb. Dat ene oude boerderijtje dat in een hoekje van het dorp staat, of dat fraaie vergezicht op polders en zee; het maakt het allemaal de moeite waard. En dan heb ik het nog niet eens over alle evenementen die in de provincie Zeeland plaatsvinden, veelal in de zomer periode. Heb je zin om uit te waaien aan het strand, de kids mee te nemen, wil je die fraaie boten op je gemak bekijken of wil je eenvoudigweg op één van de vele terrasjes neerstrijken voor een natje en een droogje? Het is allemaal om de hoek te vinden. Dus als je een paar uurtjes de tijd hebt, of beter nog een luie zaterdag- of zondagmiddag, dan is een ritje Zeeland beslist aan te raden.

 

Hieronder wat kiekjes die een kleine beleving meegeven. Het zijn dikwijls de simpelste dingetjes die zo mooi kunnen zijn. Genieten toch?