De nationale selectie van atleten met een verstandelijke beperking kan bijna niet wachten tot de gezamenlijke training in Bergen op Zoom. Zondag 18 mei komen de negen atleten onder leiding van de bondscoaches Elly en Lourens Schouten naar de atletiekbaan op sportpark Rozenoord die van 13 tot 15 juni het decor vormt van de open EK 2014. Zij trainen daar van 11.00 -14.00 uur en leren zo gelijk de sportaccommodatie kennen.

De gezamenlijke training vormt een thuiswedstrijd voor Joyce van Bavel en Jeffry Lodewijkx die als lid van de G-groep van SPADO gezien hun prestaties geselecteerd zijn voor de nationale ploeg. Joyce komt uit op de onderdelen hoogspringen, discuswerpen en kogelstoten. Jeffry gaat de strijd aan met atleten uit 21 landen op de onderdelen kogelstoten en discuswerpen.

Leuk om te weten dat het kogelstoten, net als de officiële openingsceremonie, op donderdagmiddag 12 juni plaats zal vinden op de Grote Markt. In de avonduren geeft de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht een klinkend concert op de Grote Markt. De verdere wedstrijden om de Europese titels vinden van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni plaats op Sportpark Rozenoord aan de Beukenlaan. Rondom het EK zijn heel wat activiteiten gepland op Rozenoord. Kortom, reden genoeg om een bezoek te brengen aan het EK! Meer weten, kijk dan op www.7thinasec.com.