Krabbenfoor - “Dit is een band die je moet zien Sonn. The Green Horse House Band speelt bij ons. Dat wordt een hele leuke avond.’Aldus Rene Bastiaanse. Daar moest ik meer van weten.

“Ze spelen op de zaterdagavond met de Krabbenfoor en starten om ongeveer 22:00 uur.” Ik maak even de opmerking dat ik niet wist dat ’t Groene Paard een eigen huisband had? Rene moet lachen:”Het hart van de band heeft misschien wel zo’n 40 jaar gerepeteerd maar had nog nooit opgetreden. Tot ze ruim een jaar geleden toch de kriebels kregen en het eens probeerden. Het was hartstikke leuk. Nu spelen ze met de Krabbenfoor weer en noemen zich ‘The Green Horse House Band & Friends’, en dat is wel leuk natuurlijk.” Ik vraag me af wat voor muziek we kunnen verwachten want de poster van Rene omschrijft het als ‘een gezellige avond met muziek uit de oude doos in een ander jasje’. Later verneem ik dat we moeten denken aan nummers van The Tremeloes, The Small Faces, The Moody Blues en dat soort klassiekers. ’t Groene Paard heeft al de nodige sporen verdiend als het gaat om allerlei poptochten, bluestochten en dat soort evenementen. Maar ook met de Krabbenfoor is er altijd wel live muziek te horen. Dat komt voornamelijk ook omdat Rene zelf een liefhebber is. De laatste bluestocht was het bij voorbeeld weer genieten van een weergaloos optreden van Ad Landa en Kees Schipper. Deze blues giganten weten het publiek wel tot de laatste toon te boeien en Rene zelf zie je op zo’n avond zichtbaar genieten. Het zijn van die momenten dat het publiek door heeft dat er iets speciaals ontstaat in dat kleine cafeetje om de hoek van de Grote Markt. En deze magische sfeer moet je beslist eens geproefd hebben.

’t Groene Paard is een locatie waar vaak live muziek te vinden is. Zo waren onlangs nog Ad Landa en Kees Schipper te gast.