Cultuur Café - Ik krijg regelmatig berichtjes van Christ van Eekelen. Café Les Vedettes is gevestigd in de Lievevrouwestraat. Natuurlijk is er heel veel muziek, maar denk ook aan oud Hollandse spelen of boerengolf die bij hen voor de deur start en door heel de Bergse binnenstad trekt.

Ze noemen zich cultuur café en zijn op 14 januari 2012 geopend. Christ van Eekelen en zijn partner Gabriëlle Berle gingen het avontuur aan. Overigens de oudgedienden kennen het café wellicht nog als De Zet. Dat was een enigszins alternatief café en dat mag je Les Vedettes ook wel noemen. Het is niet zo maar een kroeg, het is werkelijk een cultureel café met maandelijkse exposities, kookdagen en bij voorbeeld heel veel spelletjes. Christ is een ware muziekliefhebber, maar niet een die alleen maar de gangbare top 40 door de speakers jaagt. “Juist geen top-40 muziek,” bezweert Christ, “bij ons is de muziek echt anders dan in andere cafés; goeie muziek dus.” Als je naar de programmering van Christ kijkt moet je inderdaad constateren dat er geen top-40 cover bandjes komen. Alternatieve rock, vette punk maar ook heerlijke mellow klanken of een raggend ska-bandje; dat is wat Les vedettes te bieden heeft. Zo biedt Les Vedettes ook tijdens Palm Parkies een heerlijk alternatieve after party met live bands. Hou de agenda van BoZinBeeld.nl bij of kijk op facebook bij Les Vedettes voor het programma. Ook met de Krabbenfoor weet Chris ons wel te vermaken. Veelal wordt ‘zijn’ gedeelte van de Lievevrouwestraat lekker verbouwd. Het afgelopen jaar was het helemaal in stijl met een tropische cocktail bar. De simpele houten banken en tafels nodigen je gewoon uit om je neer te zetten en je over te geven aan de waan van de dag, of liever gezegd laat deze maar gerust aan je voorbij trekken terwijl je van een drankje geniet of een broodje tot je neemt. Ook laat Les Vedettes grote evenementen als bij voorbeeld een WK voetballen niet aan zich voorbijgaan getuige de speciale avonden die ze hun klanten bieden inclusief groot scherm. Gelukkig is deze Krabbenfoor vrij van het voetbalthema en mogen we weer de nodige muziek en gezelligheid verwachten. Christ wilde me nog niet vertellen wat hij allemaal voor ons in petto heeft:"Maar er komt beslist weer iets bijzonders!!" En dat verwachten wij ook. 

Rock over Halsteren ‘spant samen’ met Les vedettes

Het inmiddels befaamde Rock over Halsteren buitenfestival zal ook dit jaar de nodige verrassingen brengen. Zo is één van de ‘suprises’ de samenwerking met Les Vedettes uit Bergen op Zoom. Dit café heeft zijn eigen podium op dit festival dat op zaterdag 6 september zal plaatsvinden. De programmering van dit platform is al gereed. Bands als Bass Flavoured Icecream, Skef Deluxe & Jelle Nelen, Duke John, Get Brassed, Hobo’s Hope, Koning der Dieren en Dubmaster T zullen hun opwachting maken. Bart van RoH wist me al eerder te vertellen dat zij KinKobra, Bambix, Equisa, The Shabby Harry’s,

Dear moM, The Butterfly Blues Band (winnaar 1e voorronde) en Generation of Scars (winnaar 2e voorronde) hadden geprogrammeerd ‘on main stage’ zoals hij dat noemt. Daarmee staat er een stevig programma. Bands als Equisa hebben diepe indruk gemaakt op de kenners met hun debuut album. Zij beloven dan ook zeker één van de hoogstandjes van het festival te worden. Het past allemaal in de visie van de Stichting Rock over Halsteren:” Wij willen met het organiseren van een outdoorfestival, en alles hier omheen, aan meer bands uit de omgeving van zuid-west Brabant een platform bieden. Tevens willen we de gemeente Bergen op Zoom en in het bijzonder de deelgemeente Halsteren duidelijker profileren als Muzikaal cultureel centrum.”