De viering van 70 jaar bevrijding van Bergen op Zoom heeft Harmonie Eendracht Maakt Macht geïnspireerd voor het thema van haar jaarconcert.

Dit heeft geresulteerd tot samenwerking met het Bergse comité 70 jaar bevrijding. Harmonie EMM is er trots op dat zij de opening van het Bevrijdingsweekend verzorgt op vrijdag 24 oktober in Theater De Maagd met het jaarconcert “Opmaat naar de bevrijding, mijn soldaat voor Oranje”. Het concert is een muzikaal verhaal waarin het publiek wordt meegenomen naar het leven van een Canadese soldaat. Zijn vrouw die hij in de oorlog heeft ontmoet, vertelt op verzoek van haar kleinkinderen de belevingen van opa van voor, tijdens en na de bevrijding van Nederland. Elke fase van zijn leven is terug te horen in de daarvoor zorgvuldig geselecteerde muziekstukken. De harmonie was blij verrast dat een aantal nummers hiervan in de veteranen top 10 genoteerd staan.

De muziek wordt vol overgave door de muzikanten van EMM ten gehore gebracht. Met dit thema mag natuurlijk Soldaat van Oranje van Rogier van Otterloo en een medley van bekende oorlogsliedjes niet in het programma ontbreken. Een enkel nummer wordt begeleidt door een band met gastspelers en vocalisten. Naast harmonie EMM neemt het zangkoor Tavenu uit Dinteloord o.l.v. Meike Warmoeskerken deel aan deze avond. Tevens kan de organiserende vereniging beroep doen op leerlingen en faciliteiten aangeboden door het CKB. Het verhaal wordt onder andere verteld door Diny Gladdines.

Prominente gasten waaronder de burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom wonen dit jaarconcert bij. Tevens krijgt de weduwe van Danny McLeod een ereplaats. Danny McLeod was de 23 jarige Canadese tankcommandant die als eerste de Grote Markt in Bergen op Zoom opreed.

 

Vrijdag 24 oktober 2014 jaarconcert Harmonie Eendracht Maakt Macht

Opmaat naar de bevrijding, mijn soldaat voor Oranje”.

Theater De Maagd

Aanvang: 20.00 uur

Kaarten à 10.00 euro verkrijgbaar via CKB/De Maagd online of aan de kassa.