Eerste teams SamenLoop voor Hoop ingeschreven - Precies een jaar voordat de tweede SamenLoop voor Hoop plaatsvindt werden de inschrijvingen voor teams geopend. Op 27 en 28 juni 2015 staat heel Bergen op Zoom in het teken van de strijd tegen kanker, tijdens het unieke 24-uurs wandel- en amusements-event op sportpark Rozenoord. De eerste teams hebben zich al weer aangemeld. Maar natuurlijk kan er maar 1 team echt de allereerste inschrijving op zijn naam zetten. En dit keer was dat het team Never Stop Walking.

Never Stop Walking doet voor de tweede keer mee aan de SamenLoop voor Hoop. Tijdens de eerste SamenLoop haalden ze een prachtig bedrag op van € 5.768,95. Allemaal geld wat rechtstreeks naar KWF Kankerbestrijding gaat voor wetenschappelijk onderzoek. Nog belangrijker zijn de herinneringen die het team heeft aan de eerste SamenLoop voor Hoop. Wendy Jooren, teamcaptain van SamenLoop-team Never Stop Walking, blikt terug: “Als wij terugdenken aan dat weekend in september vorig jaar dan komen er weer heel veel emoties naar boven. Het was een weekend waarin we samen hebben gelachen, samen hebben gehuild. Samen luidruchtig en blij geweest, maar ook stil zoals bij de indrukwekkende kaarsenceremonie op zaterdagavond.”

Team Never Stop Walking bestaat deze keer uit zeventien leden. Een team met mensen die zelf kanker hebben gehad en mensen die het in hun omgeving hebben meegemaakt. Wendy: “Een teamlid had na al die jaren eindelijk het gevoel iets te kunnen doen voor degene die ze had verloren. Het was een rollercoaster. Maar juist die saamhorigheid met alle mensen, teamleden, vrijwilligers, bezoekers, die 24 uur van de SamenLoop was overweldigend. De vermoeidheid voel je niet, pas als je op zondagavond op de bank zit.  Al deze dingen hebben er voor gezorgd dat we weer mee wilden doen.”

Het team is al flink bezig met geldinzamelingsacties. Zo stonden ze op de jaarmarkt van Borgvliet en op de Krabbenfoor. Wendy: “We hebben heel veel mooie zelfgemaakte spullen die we verkopen aan vrienden en collega’s en via facebook aanbieden. Een winkel in Hoogerheide heeft aangeboden om een schap voor ons te vullen dus ook daar halen we geld mee op. En we hebben al wat sponsoren die spullen hebben gedoneerd voor onze loterij of een geldbedrag doneren. We gaan dus ook dit keer ontzettend ons best doen een groot bedrag voor KWF op te halen. Hoe meer geld we ophalen hoe meer onderzoek er gedaan kan worden om zo te zorgen dat hopelijk deze ziekte een keer echt de wereld uitgaat.”

De SamenLoop voor Hoop is géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waar iedereen aan mee kan doen. Jong, oud, fit, minder fit. Er wordt gewandeld in teams van minimaal 8 en maximaal 24 personen, waarbij er altijd minstens één teamlid loopt: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Meedoen staat centraal, er is dus geen minimum bedrag wat door de teams opgehaald moet worden. Het inschrijfgeld is slechts € 10,- per persoon. Wil je ook met een team deelnemen aan de Samenloop voor Hoop in Bergen op Zoom, schrijf je dan snel in via www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl. Meer informatie over de SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom is ook te vinden op www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom