Halsteren bracht de singer-songwriter Conrad de Raaf voort. De band Stage Republic om hem heen geformeerd zou het zo maar eens in Amerika kunnen maken.

De nederlandse indie pop band Stage Republic is door de amerikaanse International Music & Entertainment Association (IMEA) genomineerd voor 2 belangrijke muziekprijzen. De band werd voorgedragen in de categorieën "Best Alternative Group of the Year" en "Best Alternative Album of the Year". Stage Republic maakt sinds haar oprichting in November vorig jaar een stormachtige ontwikkeling door. Begin juli kwam het debuutalbum “Firstage” uit in Zuid-Korea. Momenteel wordt de plaat massaal opgepikt door Amerikaanse college- en universteitsradiostations. De muziek van de band staat inmiddels bij meer dan 100 van deze invloedrijke stations op de playlist. De band krijgt veel aandacht en airplay op blogs en internetradiostations over de hele wereld met als resultaat een snel groeiend aantal fans en volgers op Facebook en Twitter. In Nederland stond de 1e single “All Out” al op de 1e plaats van de Free40 Indie Chart en werd de song veel gedraaid op het onafhankelijke radiostation IndieXL.

De uitreiking van de IMEA Awards vindt plaats op 4 oktober in het Paramount Arts Center in Ashland, Kentucky.

Kijk eens voor meer informatie op de site van West-Point http://www.west-point.nl/cd-recensies/4848-firstage-is-vernieuwend-en-toegankelijk 

Of op de site van de band zelf  www.stagerepublic.com