Café 't Dobbertje als startlocatie - Ondanks dat het tien minuten voor de start nog fiks regende was het klokslag 12:00 uur gelukkig droog.

De jeugdigste rennertjes stonden er strak bij aan de start, ze waren er duidelijk klaar voor. Je zag de één nog eens nadrukkelijk de concurrentie bekijken terwijl de ander nog maar eens de helmriempjes wat strakker aan trok. Nog even een blik op de ouders die massaal langs de kant stonden en het kon beginnen.

Vanaf het moment dat het startschot klonk vlogen de renners er vol in. Je kon al direct zien dat de meisjes niet of nauwelijks onder deden voor de jongens. Sterker nog, toen ze na een zware ronde voor het eerst weer over de meet kwamen zag je onder de koplopers ook enkele dames fietsen. Die hadden er toch behoorlijk wat jongens finaal ‘afgereden’. Dat spatje regen kon geen enkel wielrennertje tegenhouden.

Er hadden zich dit jaar meer dan 150 jongeren uit heel Nederland ingeschreven voor de Jeugdwielerronde van de Gedempte Haven te Bergen op Zoom. Dat was ook wel te merken want rondom het parcours was het een drukte van jewelste. De meeste wielrennertjes werden begeleid door vaders en moeders die hun kroost met de bestelbus of stationwagen naar de wedstrijd brachten.