Optredens en workshops van lokale bands, dj’s en kunstenaars - Het succesvolle rockfestival Rock over Halsteren krijgt er tijdens de aankomende editie van zaterdag 6 september een podium bij: de Les Vedettes Stage. Het nieuwe gedeelte wordt gehost door café culturel Les Vedettes uit de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom. De Les Vedettes Area biedt een podium aan talentvolle lokale bands, dj’s en kunstenaars.

Rock over Halsteren en café Les Vedettes slaan dit jaar voor het eerst de muzikale handen ineen. Het festival trekt van oudsher voornamelijk liefhebbers van stevige rock naar Halsteren. De organisatie mikt met het Les Vedettes Stage met een mix van brass, folk, dub, dance, hiphop, drum ’n bass en stoner rock op een nieuwe groep festivalgangers. Op het Les Vedettes-podium spelen talentvolle bands en artiesten uit de regio. De tienmansformatie Get Brassed! staat op de planken en ook de folkband Hobo’ Hope, kleinkunstenaar De Koning der Dieren,  one man soundsystem Dubmaster T en de rockers van Duke John spelen op de nieuwe stage. Tussen de optredens door zorgen verschillende dj’s ervoor dat iedereen lekker blijft dansen.

Eenden schieten en live painting

De Les Vedettes Area biedt veel meer dan alleen muziek. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ook meedoen aan knutselworkshops van de dames van Café Troela of een workshop striptekenen van Wouter Goudswaard. Graffiti artist Eelco van den Berg (www.eelcovandenberg.com) komt tijdens het festival live painten op grote houten wand. Voor het nostalgische gevoel van de jaren tachtig en negentig kunnen de bezoekers het legendarische Nintendo-spel Duckhunt met elkaar spelen op een televisiescherm! Er kan ook echt worden geschoten worden, met pijl en boog welteverstaan. Niet op eenden zoals in Duckhunt, maar op een schietschijf. Voor de allerkleinsten – en stiekem ook voor volwassenen – brengt Les Vedettes tot slot oud-Hollandsche spellen mee naar Rock over Halsteren.

De volledige line-up en bandinfo vindt u op:

www.rockoverhalsteren.nl en www.facebook.com/LesVedettesCafeCulturel

Waar en wanneer?

De datum: zaterdag 6 september 2014

Tijd: tussen 12.00 en 00.00 uur

Locatie: Landgoed De Beek, Halsteren (De Beeklaan 25, 4661 EP)

Entree: 12,50 euro (voorverkoop), 15,00 euro aan de kassa. Tussen de 12 en 17 jaar: 7,50 euro


Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rockoverhalsteren.nl/page/tickets, café De Biebar in Halsteren, café Les Vedettes in de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom en De Waterput in Bergen op Zoom.