Judy Blank deed mee aan de tweede editie van het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, bedacht en gepresenteerd door Giel Beelen. Het programma bracht eerder al de succesvolle singer-songwriters Nielson en Douwe Bob voort. Judy Blank werd niet de winnares, maar heeft inmiddels wel haar eerste album succesvol op North Sea Jazz gepresenteerd. Vrijdag 12 september staat zij in Gebouw-T.

Hoewel Judy eigenlijk net begint, heeft ze al een interessante fanbase: een van haar bekendste fans is Seasick Steve. Haar prijs voor het winnen van een weekopdracht in ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ was een meet & greet met de Amerikaanse bluesmuzikant, vorig jaar op North Sea Jazz. Daar mocht ze ook een mini-optreden doen tijdens de dj-set van Jaap Brienen van Radio 6. Steve was daarvan zó onder de indruk dat hij haar vervolgens uitnodigde bij zijn optreden en spontaan verraste met een serenade – op het allergrootste podium van het festival.

Dit jaar stond ze weer op North Sea Jazz, maar dan met haar eigen show waar ze haar debuutalbum ‘When The Storm Hits’ presenteert. Dit album is opgenomen in de bijzondere studio’s van Kytopia. Op het album staan vooral verhalende nummers, waarin Judy Blank met gevoel voor observatie mensen en situaties beschrijft. Zo gaat ‘Little Boy’, waarmee ze haar plek in De Beste Singer-Songwriter verwierf, over een vrouw die door haar schoonheid overal mee weg komt.

Tickets voor Judy Blank kosten €12,- (excl. Servicekosten) en zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl.